Newsy i trendy

Moda na gotowanie sprawia, że co chwila na rynku pojawia się coś nowego, związanego z kulinariami. A to fantastyczny kuchenny gadżet, nowa książka kucharska albo dotycząca nowej diety, a często też ciekawe wydarzenie kulinarne, w którym chcielibyście uczestniczyć. My chcemy być na bieżąco, a Wy?

Newsy i trendy

Pyszna sałatka light według Katarzyny Skrzyneckiej

Katarzyna Skrzynecka, jurorka telewizyjnego show „Twoja twarz brzmi znajomo”, ale przede wszystkim uzdolniona aktorka i piosenkarka, ponad 8 tygodni temu przeszła na dietę vegan detox. Zrezygnowała z mięsa, nabiału i skrobi. Praktycznie je tylko warzywa i to najczęściej surowe pod postacią sałatek. Jednak nie traktuje tego jak poświęcenie. Na wegańskim detoksie schudła ponad 14 kg i promienieje. Zobacz przepis na pyszną sałatkę light według Katarzyny Skrzyneckiej.

Katarzyna Skrzynecka na diecie je słodycze: zobacz przepis na sernik light

Katarzyna Skrzynecka, aktorka, piosenkarka i uwielbiana przez wszystkich jurorka programu „Twoja twarz brzmi znajomo” chętnie dzieli się ze swoimi wielbicielami szczegółami życia osobistego. Kilka tygodni temu przyznała się otwarcie, że jest na diecie odchudzającej. Jej zmagania z wagą można obserwować na oficjalnym Instagramie aktorki. Katarzyna Skrzynecka przeszła na dietę roślinną, którą nazywa wegańskim detoxem. Dzięki niej schudła 14 kg w 8 tygodni. Lecz to nie koniec zmagań, bo jej celem jest 20 kg. Jednak na diecie nie rezygnuje ze słodyczy. Gwiazda sceny i estrady podzieliła się z obserwującym jej profil na Instagramie przepisem na wyborny sernik na zimno absolutnie dietetyczne, a jednak pyszny. Napisała: „Oto na dziś SERNIK 100%LIGHT NA ZIMNO

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Agata Młynarska mimo choroby Crohna uwielbia naleśniki bez glutenu i laktozy: zobacz przepis

Agata Młynarska mimo choroby Leśniowskiego-Crohna jest aktywna zawodowo i nie traci poczucia humoru. Na swoim Instagramie uwieczniła moment, gdy smaży naleśniki. I to nie byle jakie. Choroba zmusza Agatę Młynarską do kreatywności, ponieważ musi bardzo uważać na to co je. Jednak nie musi sobie odmawiać ulubionych naleśników. Pod warunkiem, że będą bez glutenu i bez laktozy!

Weselne menu Rutkowskiego - i ty możesz zjeść te frykasy!

Krzysztof Rutkowski, znany detektyw, w sobotę 17 sierpnia ożenił się z Mają Pilch, matką swojego sześcioletniego syna. Ceremonia ślubna i wesele odbyły się w podwarszawskim pałacu w Rozalinie, za które para młoda zapłaciła aż milion złotych. Było niezwykle elegancko i smacznie. „Super Express” tam był, miód i wino pił i specjalnie dla czytelników Beszamel.pl przygotował relację z uroczystego posiłku weselnego. 

Fine Dining Week: Gdzie się wybrać? Co warto zjeść? Rekomendacje redakcji Beszamel.pl

Fine Dining Week to festiwal sztuki restauracyjnej, znakomitych szefów kuchni i doskonałych składników. Przez dwa tygodnie można w przyjaznej cenie spróbować sztuki kulinarnej najwyższych lotów. 

Hummus Love, nowy punkt na gastronomicznej mapie Warszawy

W Centrum Handlowym Blue City w Warszawie powstała nowa odsłona połączenia wyspy sokowej Redberry z wegetariańskim konceptem Hummus Love. Sam hummus jest produkowany przez Izraelczyków na bazie oryginalnych receptur.

Monika Olejnik mówi: Nie! Oto idealny makaron według dziennikarki

Monika Olejnik mówi stanowcze „Nie!”, ale tylko rozgotowanym makaronom. Znana dziennikarka jest rozkochana w kuchni włoskiej, która słynie z wybornych makaronów. Podczas tegorocznych wakacji rozkoszowała się przysmakami kuchni liguryjskiej. Jednym z nich są świderki z pesto i fasolką szparagową. 

Magda Gessler schudła na pomidorach: zobacz jej przepis na tatara z pomidorów

Magda Gessler po powrocie z urlopu opublikowała na Instagramie zdjęcie na którym wygląda 20 lat mniej. Celebrytka kulinarna przekonuje, że swą smukłą sylwetkę zawdzięcza miłości i... pomidorom. 

Włoski region Emilia Romagna: skarbnica włoskich przysmaków

Region Emilia Romagna to idealne miejsce dla smakoszy przysmaków, takich jak szynka parmeńska, ser Parmigiano Reggiano, tradycyjny ocet balsamiczny i sos bolognese. Od zawsze uznawany jest za kolebkę prawdziwych, włoskich smaków i miejsce, które niewątpliwie warto odwiedzić, aby poznać i doświadczyć prawdziwych Włoch. Podpowiadamy, dlaczego smakosze powinni odwiedzić Emilię Romagnię!

Ruszyły rezerwacje na Fine Dining Week

Fine Dining Week to festiwal sztuki restauracyjnej, znakomitych chefów i doskonałych składników. I już siódma edycja Fine Dining Week, jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Nadchodzący festiwal potrwa od 28 sierpnia do 11 września i odbędzie się w jedenastu miastach, w tym premierowo w Szczecinie. Chefowie Kuchni z najlepszych restauracji w kraju, zaserwują gościom 5-daniowe menu degustacyjne w cenie 129 zł za osobę. Rezerwacji można już dokonywać za pośrednictwem strony www.FineDiningWeek.pl.

Strona 1 z 64