Newsy i trendy

Moda na gotowanie sprawia, że co chwila na rynku pojawia się coś nowego, związanego z kulinariami. A to fantastyczny kuchenny gadżet, nowa książka kucharska albo dotycząca nowej diety, a często też ciekawe wydarzenie kulinarne, w którym chcielibyście uczestniczyć. My chcemy być na bieżąco, a Wy?

Newsy i trendy

Owsiane ciastka Oat Crunch od McVitie’s

Ulubiona herbatnikowa marka Brytyjczyków – McVitie’s prezentuje kolejną nowość na polskim rynku: McVitie’s Oat Crunch. To chrupiące pełnoziarniste ciasteczka owsiane  w polewie z mlecznej czekolady.

Nowe Bulwary Wiślane – tu bije serce stolicy! Festiwal Kuchni i Kultury Włoskiej w najbliższy weekend!

Nowo otwarte Bulwary Wiślane bardzo szybko zyskują miano serca stolicy. I słusznie! To miejsce stało się obowiązkowym punktem weekendowych (i nie tylko) wędrówek warszawiaków. Przez całe wakacje będą odbywać się tam przeróżne wydarzenia z pogranicza kultury, sztuki i nauki, a to wszystko pod szyldem dobrej kuchni z różnych zakątków świata i świetnej zabawy. Przygotowane atrakcje zadowolą zarówno dorosłych jak i dzieci.

Wyjazdy kulinarne z biurem podróży - jakie są?

Przybywa osób, które zamiast zwiedzać zabytki, wolą poznawać nowe miejsca od kuchni. Które biura podróży organizują wycieczki kulinarne i na czym one polegają? Aktualna oferta biur podróży: wyjazdy kulinarne - kierunki i programy wyjazdów.

Jogurt Fantasia z wedlowską czekoladą

Wyobraź sobie połączenie delikatnego, kremowego jogurtu ze słodką, rozpływającą się w ustach czekoladą… Brzmi pysznie, prawda? Spróbuj jogurtu Fantasia z najnowszej edycji limitowanej stworzonej we współpracy z marką E.Wedel.

Marynowanie próżniowe - wyższy poziom grillowania

Grillowanie w Polsce osiągnęło status kultowej imprezy towarzyskiej. Według badania TNS Polska w 2015 r. ponad 70% Polaków regularnie grilluje. Na skwierczących rusztach najczęściej króluje mięso, które nierzadko wymaga uwagi oraz czasu, aby było smaczne. W przygotowaniach do grilla nieocenionym pomocnikiem może okazać się technologia, a dokładniej system pakowania próżniowego, który oszczędzi nie tylko czas, ale również wydobędzie z potrawy nieznane dotąd walory smakowe.

Nowe keczupy Kotlin - bez glutenu, konserwantów, substancji wzmacniających smak

Kotlin oferuje swoje keczupy w 7 nowych lepszych  odsłonach. Teraz keczupy Kotlin mają nie tylko  urozmaicone smaki, ale nie zawierają konserwantów, substancji wzmacniających  smak oraz glutenu.

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018 - Aż czwórka Polaków w regionalnym półfinale konkursu!

Znamy półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef! S.Pellegrino to kultowa marka wody i światowa ikona włoskiego smaku i stylu. Jest mocno związana z ideą fine dining, którą promuje w ramach konkursu SPYC. W tym roku do szczęśliwej dziesiątki regionalnych półfinalistów dostało się aż 4 Polaków.

Nowy Hochland Kanapkowy – kremowy serek z charakterem!

Smaczne i pożywne śniadanie to sprawdzony sposób na dobry początek dnia. Nadaj więc swoim kanapkom charakteru! Jak? To bardzo proste! Już jest Nowy Hochland Kanapkowy – kremowy serek twarogowy o niezwykle wyrazistym smaku. Zaproś go do swojej kuchni! Serek zachwyca kremową konsystencją, intensywnymi składnikami i różnorodnością smaków. Tylko w tym serku znajdziesz tyle charakteru!

"Zdrowe wody": książka z przepisami na pyszne wody smakowe oraz izotoniki

Zdrowe wody” to najnowsza książka Anety Łańcuchowskiej-Jeziorowskiej, uznanej specjalistki ds. żywienia i dietetyka. Woda jest bezsprzecznie najważniejszym składnikiem organizmu człowieka.  A co jeśli ktoś nie lubi wody? Czym można ją zastąpić lub jak wzbogacić, aby nadal stanowiła zdrową formę nawodnienia organizmu? Jaką wodę pić latem latem, a jaką zimą, wiosną czy jesienią?

Zielono mi! Letnie, zielone pasty do pieczywa

Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender, odrobina masła i przypraw, aby zmieniły się w idealne na upały, aromatyczne pasty do pieczywa. Dowiedz się, jak je przygotować.

Strona 1 z 24