Zupa koperkowa najprostsza - przepis na pyszną zupę
Szparagi z rabarbarowym dressingiem

Autor Zdjęcia: Archiwum
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Białe szparagi z dressingiem z rabarbaru to pomysł na orzeźwiającą wiosenna przystawkę. Łatwe w przygotowaniu, szybkie danie ma szanse zagościć na weekendowych stołach przez cały sezon.
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Szparagi umyj, obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości
Rabarbar pokrój na male kawałki i ugotuj w niewielkiej ilości wody, dopraw miodem, skórką z cytryny i mieloną gałką muszkatołową
Lekko zblenduj sos do, pozostawiając pojedyncze kawałki rabarbaru, dodaj posiekana pietruszkę
Ugotowane szparagi wyłóż na talerz i polej ciepłym sosem
Polecamy również inne dania z rabarbarem:
Pieczone buraki z rabarbarem, mozzarellą i octem balsamicznym
Pierogi z rabarbarem - pomysł na pierwsze w sezonie pierogi z owocami
Sprawdź też przepisy na desery z rabarbarem:
Rabarbar na ciepło z lodami - wyśmienity deser słodko-kwaśny
Rabarbar w cieście francuskim - prosty przepis na wiosenny deser