Ciasto świąteczne - przepisy na smaczne ciasta na Wielkanoc
Sałatka z fasolki szparagowej z rozmarynem

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Sałatka z fasolki szparagowej z rozmarynem to pomysł na zdrowy i smaczny, lekki posiłek.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Fasolka szparagowa gości na naszych stołach wiosną i latem. Jest smaczna, bogata w składniki odżywcze i bywa przygotowywana na wiele różnych sposobów. Dziś proponujemy podanie sałatki szparagowej w postaci sałatki, w towarzystwie kurczaka i aromatycznego rozmarynu.
Składniki
pół kg zielonej fasolki szparagowej
pół kg piersi z kurczaka
4 łyżki masła
sól
biały pieprz
sok z 1 cytryny
oliwa
Przygotowanie krok po kroku:
Fasolkę ugotuj, a pierś z kurczaka podsmaż na odrobinie oliwy.
Fasolę odcedź, dodaj do niej masło, sok z cytryny i przyprawy, wymieszaj.
Dodaj pokrojonego kurczaka.
Polecamy również:
Sałatka z młodej fasolki szparagowej z pomidorami i świeżym cząbrem
Zielona sałatka z cukinii i fasolki szparagowej
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska