Grzane wino po szwedzku - z mocą i na bogato
Sałatka z młodej fasolki szparagowej z pomidorami i świeżym cząbrem

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Sałatka z młodej fasolki szparagowej.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Sałatka z młodej fasolki szparagowej z pomidorami i świeżym cząbrem to świetny dodatek do obiadu lub samodzielne lekkie danie warzywne. Warto w sezonie korzystać z urodzaju fasolki, bo jest smaczna zdrowa i daje wiele możliwości kulinarnych zastosowań.
Składniki
0,5 kg fasolki
1 pęczek cząbru
1 cebula
4 pomidory
100 g bekonu
chili w proszku
olej
sok z cytryny
Przygotowanie krok po kroku:
Fasolkę umyć i oczyścić z ogonków, wrzucić do osolonego wrzątku, dodać cząber i ugotować do miękkości. Odcedzić i wystudzić.
Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na patelni razem z pokrojonym w kostkę bekonem.
Jogurt wymieszać z majonezem, sos przyprawić solą, pieprzem i chili.
Solą, pieprzem, chili i sokiem z cytryny. polać olejem
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska