Sałatka z pomidorami, fasolką szparagową i awokado: przepis

Sałatka z pomidorami, fasolką szparagową i awokado: przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z fasolki szparagowej, pomidorów i awokado  to  pyszna i łatwa do przygotowania pożywna przekąska - idealna na lunch.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Sałatka z pomidorami, fasolką szparagową i awokado to sycąca przekąska, którą z powodzeniem można zabrać jako lunch do pracy. Jej przygotowanie nie jest trudne, a smak wyborny. I  ile zdrowego błonnika i witamin! Podajemy dobry przepis na pyszną sałatkę z fasolki szparagowej z dodatkiem soczystych i słodkich pomidorów i kremowego awokado.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Fasolkę ugotuj do miękkości i ostudź.

  • Wymieszaj z awokado, szalotką i pomidorami, a następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

  • Przypraw czosnkiem, solą i pieprzem.

  • Przed podaniem udekoruj bazylią.

Ocena: 4