Zupa na obiad, która idealne rozgrzewa? Ja wybieram ten przepis

Rozsmakuj się w jesieni z tą przepyszną zupą cebulową z gnocchi. To niezwykle aromatyczny sposób na przepyszny i sycący posiłek. Jeśli zupy na obiad to twój kawałek chleba, ta sprawdzi się idealnie. Rozgrzewająca i pełna niesamowitego smaku, a przy okazji, prosta w przygotowaniu.
Rozsmakuj się w tej zupie na obiad. Prosty i sprawdzony przepis
Ta zupa jest prosta w przygotowaniu, wygląda obłędnie, a smakuje jeszcze lepiej. Zupa z karmelizowanej cebuli z gnocchi to prawdziwa kwintesencja jedzenia, które rozgrzewa nasze żołądki i serca. A przy okazji, wcale nie jest trudna w przygotowaniu. Wystarczy chwila wolnego czasu.
Do tej zupy nie potrzebujemy żadnych skomplikowanych składników. Jak można łatwo się domyśleć, główną rolę gra tu cebula. Najdłużej w całym przepisie zajmie nam właśnie skarmelizowanie jej. Trzeba to robić bowiem powoli i często mieszając, by mieć pewność, że nasza cebula się nie przypali.
W przepisie znajdziemy również odrobinę wina. Choć jego dodawanie jest obowiązkowe, z pewności sprawi, że nasza zupa będzie smakowała niesamowicie. O alkohol nie ma się co martwić, ponieważ wyparuje on podczas gotowania, zostawiając jedynie niesamowity smak.
Tej zupy każdy z nas powinien spróbować. Jest pyszna, prosta i sycąca. Jeśli więc szukamy sprawdzonego przepisu, który nie będzie kosztował milionów monet i sprawdzi się na każdą porę dnia, ten jest jak szyty na miarę.
SKŁADNIKI
- 3 łyżki masła
- 4 duże cebule
- 1 łyżeczka cukru
- 80 ml białego wina
- 2 ząbki czosnku
- 3 litry bulionu warzywnego lub wołowego
- 400 g gotowych gnocchi
- sól i pieprz
- ser tarty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Masło i oliwę dodajemy do dużego garnka.
- W tym czasie obieramy i kroimy nasze cebule w cienkie plasterki.
- Dodajemy je do garnka i dosypujemy łyżeczkę cukru.
- Smażymy na małym ogniu, często mieszając, przez około 35 minut.
- Dodajemy posiekany czosnek i nasze wino, chwilę podduszamy.
- Dodajemy mąkę, mieszamy i podsmażymy.
- Stopniowo dolewamy bulion, cały czas mieszając.
- Zagotowujemy naszą zupę i gotujemy około 10 minut.
- Dodajemy nasze gnocchi i gotujemy, aż będą miękkie.
- Doprawiamy do smaku.
- Podajemy w miskach, posypane serem tartym.