Już teraz posmakuj jesieni. Ta zupa to prawdziwy strzał w dziesiątkę

Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Jesień już coraz bliżej. Niektórzy opłakują lato, a inni już się nie mogą doczekać spadających liści, chłodu i cóż, jesiennych potraw. Jeśli już nie możemy wysiedzieć, to możemy wypróbować tej przepysznej zupy z kurczakiem i dzikim ryżem. Smakuje i wygląda obłędnie.
Aromatyczna zupa w jesiennym stylu. Pokocha ją każdy
Aromatyczna zupa, która nas nasyci i rozgrzeje od środka. To idealny posiłek, który przypadnie do gustu każdemu - i to nie tylko na jesień. To naprawdę prosty sposób na obiad dla całej rodziny.
Dziki ryż jest nie tylko smaczny, ale również bogaty w białko, błonnik i minerały oraz witaminy. Jest idealnym dodatkiem do naszej zupy. Bez problemu kupimy go w większych supermarketach oraz przed internet. Za 250 gramów zapłacimy około 20 złotych - nie ma więc tragedii jeśli chodzi o koszt przygotowania naszej zupy.
Nie musimy czekać na jesień, by przygotować tę przepyszną zupę. Prosta, szybka i niezwykle aromatyczna - to sposób na pełny brzuch bez masy roboty. Nie ma na co czekać, zabierz się już dziś za przygotowanie tej zupy, innej niż wszystkie inne.
Kurczak, warzywa, ryż i szpinak - to postawa tej sycącej zupy. Lepsza niż niejedna, którą znamy. Przygotuj ją a z pewnością nie pożałujesz. ZRozsmakuj się w tej zupie, która na stałe wpisze się do twojego menu. Rodzina będzie się nią zajadać aż miło.
SKŁADNIKI
- 100 g masła
- 1 cebula
- 0,5 selera
- 2 marchewki
- 200 g pieczarek
- 4 ząbki czosnku
- 6 szklanek bulionu z kurczaka
- 2 szklanki dzikiego ryżu
- 400 g ugotowanego i poszarpanego kurczaka
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki proszku curry
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 puszkę mleka kokosowego
- garść szpinaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki kroimy w plasterki.
- Cebulę i czosnek siekamy.
- Seler ścieramy na tarce, a marchewkę kroimy w plasterki.
- W dużym garnku rozpuszczamy masło.
- Dodajemy cebulę, seler i marchew,
- Podsmażamy kilka minut.
- Dodajemy pieczarki i czosnek.
- Podsmażamy kilka chwil.
- Dodajemy bulion.
- Kiedy się zagotuje, dodajemy ryż.
- Kiedy ryż będzie prawie miękki, dodajemy porwanego kurczaka, przyprawy i mleczko kokosowe.
- Gotujemy jeszcze przez około 15 minut.
- Na koniec dodajemy szpinak.