Surówka z kapusty czerwonej z winogronami SIOSTRY ANASTAZJI
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Surówka z kapusty czerwonej z winogronami jest kolorowa, zawiera bogactwo witamin, jest prosta i doskonale pasuje do dań mięsnych lub rybnych.
Wypróbuj inne winogronowe przepisy
Kompot z winogron ogrodowych: przetwory z winogron
Winogrona: sok z czarnych winogron na zimę [przepis]
Jak zrobić wino z polskich winogron PORADNIK + PRZEPIS + WIDEO
Winogrona w miodzie - oryginalny przepis
SKŁADNIKI
- 1 średnia główka kapusty czerwonej
- 1 winne jabłko
- 300 g zielonych winogron
- 1 pęczek koperku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- sól,
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny.
- Jabłko obrać i zetrzeć tak, jak kapustę. Winogrona przekroić na pół, wybrać pestki.
- Koperek drobno posiekać.
- Wszystkie składniki połączyć, dodać oliwę i pozostały sok z cytryny. Wymieszać i doprawić.
- Udekorować połówkami winogron.