Sałatka z fasolki szparagowej z rozmarynem
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Fasolka szparagowa gości na naszych stołach wiosną i latem. Jest smaczna, bogata w składniki odżywcze i bywa przygotowywana na wiele różnych sposobów. Dziś proponujemy podanie sałatki szparagowej w postaci sałatki, w towarzystwie kurczaka i aromatycznego rozmarynu.
Polecamy również:
Sałatka z młodej fasolki szparagowej z pomidorami i świeżym cząbrem
Zielona sałatka z cukinii i fasolki szparagowej
Chrupka sałatka z fasolki szparagowej i ogórków małosolnych
Sałatka z pomidorami, fasolką szparagową i awokado
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- pół kg zielonej fasolki szparagowej
- pół kg piersi z kurczaka
- 4 łyżki masła
- rozmaryn
- sól
- biały pieprz
- sok z 1 cytryny
- oliwa
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Fasolkę ugotuj, a pierś z kurczaka podsmaż na odrobinie oliwy.
- Fasolę odcedź, dodaj do niej masło, sok z cytryny i przyprawy, wymieszaj.
- Dodaj pokrojonego kurczaka.