Sałatka z bobem i fetą idealna na wiosenne dni!

Sałatka z bobem i fetą idealna na wiosenne dni!
Autor: Shutterstock Sezon na bób nie trwa bardzo długo - warto go wykorzystać i jeść to bardzo zdrowe warzywo jak najczęściej
łatwy
15 min
4

Gdy na bazarkach i w warzywniakach pojawia się bób, trzeba szybko korzystać! Nie zawsze trzeba go jeść na ciepło z dodatkiem soli – świetnie nada się do sałatek.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Bób przepłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po odsączeniu i ostygnięciu obrać ze skórki.
  • Fetę pokroić w kostkę (można użyć innego sera, np. gorgonzoli czy tofu), pomidory przekroić na pół i wymieszać z bobem, dodać oliwki.
  • Połączyć oliwę i ocet, dodać posiekany koperek. Sałatkę doprawić i polać sosem.