To danie przygotuje każdy amator. 5 minut i pyszna tortilla z tuńczykiem na ostro gotowa

Dieta niskokaloryczna
Tortilla wypełniona po brzegi wspaniałym tuńczykiem wymieszanym z sosem Sriracha to idealny pomysł na kolację. Są sycące, ale przy okazji lekkie i orzeźwiające. Ich przygotowanie nie zajmie nam więcej niż pięć minut.
Pyszna i sycąca kolacja. Gotowa już w pięć minut
Orzeźwiający, sycący, prosty w przygotowaniu - to wszystko opisuje te niezwykłe wrapy z tuńczykiem na ostro. Ich przygotowanie nie powinno nam zająć więcej niż pięć minut, a rezultaty będą niesamowite.
Ten posiłek jest idealny zarówno na kolację, jak i na szybki lunch czy drugie śniadanie. Nie trzeba go podgrzewać, dzięki czemu można go przygotować szybciej i spakować do zabrania ze sobą. Co więcej, dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketogenicznej też jest rozwiązanie. Wystarczy, zamiast tortilli użyć liści sałaty rzymskiej.
Zrób wrapa pod siebie. Zmian może być całe mnóstwo
Na tym nie koniec, choć w przepisie jest majonez to jednak nie jest to jedyny dobry wybór. Użyć możemy również jogurt grecki czy nawet rozgniecione awokado. Zamiast Sriracha możemy natomiast sięgnąć po jakikolwiek inny ostry sos. Ma on nam dodać "kopa" do naszego wrapa. To dzięki niemy właśnie ta ostrość nadaje wrapowi jego charakterystyczny smak.
Jeśli lubimy możemy dodać do naszego wrapa również oliwki, cienko pokrojone marchewki, awokado i ogórek to również pyszne dodatki.
SKŁADNIKI
- 1 puszka tuńczyka w oleju lub wodzie, odsączonego
- 2 łyżki Sriracha
- 2 łyżki majonezu
- 1/4 szklanki cebuli pokrojonej w kostkę
- 1/4 szklanki selera pokrojonego w kostkę
- 2 średnie tortille pszenne lub liście sałaty
- 2 liście sałaty rzymskiej
- 1 mały pomidor pokrojony w plasterki
- 1/4 szklanki liści szpinaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Tuńczyka, majonez, cebulę, seler i Sriracha mieszamy w dużej misce, aż do osiągnięcia kremowej konsystencji.
- Na tortillę nakładamy sałatę, pastę z tuńczyka, pomidora i szpinak.
- Całość ciasno zawijamy.
- Kroimy na mniejsze kawałki.