Szparagi z rabarbarowym dressingiem

Szparagi z rabarbarowym dressingiem
Autor: Archiwum
łatwy
15 min
4

Białe szparagi z dressingiem z rabarbaru to pomysł na orzeźwiającą wiosenna przystawkę. Łatwe w przygotowaniu, szybkie danie ma szanse zagościć na weekendowych stołach przez cały sezon.

Polecamy również inne dania z rabarbarem:

Pieczone buraki z rabarbarem, mozzarellą i octem balsamicznym

Pierogi z rabarbarem - pomysł na pierwsze w sezonie pierogi z owocami

Sprawdź też przepisy na desery z rabarbarem:

Rabarbar na ciepło z lodami - wyśmienity deser słodko-kwaśny

Rabarbar w cieście francuskim - prosty przepis na wiosenny deser

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Szparagi umyj, obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości
  • Rabarbar pokrój na male kawałki i ugotuj w niewielkiej ilości wody, dopraw miodem, skórką z cytryny i mieloną gałką muszkatołową
  • Lekko zblenduj sos do, pozostawiając pojedyncze kawałki rabarbaru, dodaj posiekana pietruszkę
  • Ugotowane szparagi wyłóż na talerz i polej ciepłym sosem