Przygotujesz je w kilka minut, a będą hitem imprezy. Loaded nachos to skarb

2025-03-11 13:59

Pyszna potrawa, którą naje się cała rodzina lub zrobi prawdziwą furorę na każdej imprezie. Chodzi mianowicie o naładowane na maksa nachosy. To przepyszne danie zachwyca swoim aromatem i niezwykle komponującymi się smakami. A najlepsze jest to, że każdy może je przygotować jak lubi.

Przygotujesz je w kilka minut, a będą hitem imprezy. Loaded nachos to skarb

i

Autor: Shutterstock.com Przygotujesz je w kilka minut, a będą hitem imprezy. Loaded nachos to skarb
łatwy
15 min
8

Na imprezę, wieczór filmowy czy spotkanie. Loaded nachos sprawdzą się idealnie

Naładowane nachosy, czy też loaded nachos, to danie inspirowane kuchnią meksykańską. Szybko zyskało ono popularność na całym świecie, jednak to w Stanach Zjednoczonych jest najbardziej znane. Nic jednak dziwnego, że mieszkańcy całego świata zakochali się w tym daniu.

Chrupiące nachosy pokryte ciągnącym się serem, mięsem, fasolą i warzywami podane z kwaśną śmietaną i guacamole to idealne danie na spotkania z przyjaciółmi czy imprezy. W końcu przygotowanie go jest niezwykle proste, a wygląda i smakuje efektownie.

Loaded nachos. Dodaj, na co masz ochotę

Loaded nachos to naprawdę uniwersalne danie, które można dopasować do swoich preferencji. Podstawą są nachosy i to tak naprawdę jedyna rzecz, która w tym daniu musi się pojawić. Wszystko inne? To już pozostaje do naszej dyspozycji.

Loaded nachos to idealne danie to dzielenia się. Łączy chrupiące nachosy, ciągnący się ser, kremowe guacamole i pikantne jalapeno/ Wszystkie te smaki sprawiają, że każdy kęs jest wyjątkowy.

SKŁADNIKI

  • 1 duża paczka nachos
  • 200 g sera tartego
  • 300 g mielonej wołowiny
  • 1 puszka czarnej fasoli lub czerwonej fasolki
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  •  1-2 sztuki jalapeno, pokrojone w plasterki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 1 dojrzałe awokado
  •  sok z limonki
  • sól, kumin, pieprz, chili w proszku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na patelni podsmażamy mięso mielone z przyprawami.
  • Kiedy się zarumieni dodajemy pomidory i fasolę.
  • Dusimy kilka minut.
  • Na dużej blaszce rozkładamy nachosy.
  • Posypujemy połową sera.
  • Nakładamy mięso z fasolą.
  • Dodajemy cebulę i jalapeno.
  • Posypujemy resztą sera.
  • Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • Przygotowujemy guacamole rozgniatając awokado i mieszając je z solą, pieprzem i sokiem z limonki.
  • Wyciągamy nachosy z pieca, dekorujemy śmietaną i guacamole.
Beszamel: Mięso z indyka: właściwości i zastosowanie kulinarne mięsa indyczego
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej...