Przygotujesz je w kilka minut, a będą hitem imprezy. Loaded nachos to skarb

Pyszna potrawa, którą naje się cała rodzina lub zrobi prawdziwą furorę na każdej imprezie. Chodzi mianowicie o naładowane na maksa nachosy. To przepyszne danie zachwyca swoim aromatem i niezwykle komponującymi się smakami. A najlepsze jest to, że każdy może je przygotować jak lubi.
Na imprezę, wieczór filmowy czy spotkanie. Loaded nachos sprawdzą się idealnie
Naładowane nachosy, czy też loaded nachos, to danie inspirowane kuchnią meksykańską. Szybko zyskało ono popularność na całym świecie, jednak to w Stanach Zjednoczonych jest najbardziej znane. Nic jednak dziwnego, że mieszkańcy całego świata zakochali się w tym daniu.
Chrupiące nachosy pokryte ciągnącym się serem, mięsem, fasolą i warzywami podane z kwaśną śmietaną i guacamole to idealne danie na spotkania z przyjaciółmi czy imprezy. W końcu przygotowanie go jest niezwykle proste, a wygląda i smakuje efektownie.
Loaded nachos. Dodaj, na co masz ochotę
Loaded nachos to naprawdę uniwersalne danie, które można dopasować do swoich preferencji. Podstawą są nachosy i to tak naprawdę jedyna rzecz, która w tym daniu musi się pojawić. Wszystko inne? To już pozostaje do naszej dyspozycji.
Loaded nachos to idealne danie to dzielenia się. Łączy chrupiące nachosy, ciągnący się ser, kremowe guacamole i pikantne jalapeno/ Wszystkie te smaki sprawiają, że każdy kęs jest wyjątkowy.
SKŁADNIKI
- 1 duża paczka nachos
- 200 g sera tartego
- 300 g mielonej wołowiny
- 1 puszka czarnej fasoli lub czerwonej fasolki
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1-2 sztuki jalapeno, pokrojone w plasterki
- 1 mała czerwona cebula
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 1 dojrzałe awokado
- sok z limonki
- sól, kumin, pieprz, chili w proszku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na patelni podsmażamy mięso mielone z przyprawami.
- Kiedy się zarumieni dodajemy pomidory i fasolę.
- Dusimy kilka minut.
- Na dużej blaszce rozkładamy nachosy.
- Posypujemy połową sera.
- Nakładamy mięso z fasolą.
- Dodajemy cebulę i jalapeno.
- Posypujemy resztą sera.
- Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
- Przygotowujemy guacamole rozgniatając awokado i mieszając je z solą, pieprzem i sokiem z limonki.
- Wyciągamy nachosy z pieca, dekorujemy śmietaną i guacamole.