Przygotujesz je w kilka minut, a będą hitem imprezy. Loaded nachos to skarb
Pyszna potrawa, którą naje się cała rodzina lub zrobi prawdziwą furorę na każdej imprezie. Chodzi mianowicie o naładowane na maksa nachosy. To przepyszne danie zachwyca swoim aromatem i niezwykle komponującymi się smakami. A najlepsze jest to, że każdy może je przygotować jak lubi.
i
Na imprezę, wieczór filmowy czy spotkanie. Loaded nachos sprawdzą się idealnie
Naładowane nachosy, czy też loaded nachos, to danie inspirowane kuchnią meksykańską. Szybko zyskało ono popularność na całym świecie, jednak to w Stanach Zjednoczonych jest najbardziej znane. Nic jednak dziwnego, że mieszkańcy całego świata zakochali się w tym daniu.
Chrupiące nachosy pokryte ciągnącym się serem, mięsem, fasolą i warzywami podane z kwaśną śmietaną i guacamole to idealne danie na spotkania z przyjaciółmi czy imprezy. W końcu przygotowanie go jest niezwykle proste, a wygląda i smakuje efektownie.
Loaded nachos. Dodaj, na co masz ochotę
Loaded nachos to naprawdę uniwersalne danie, które można dopasować do swoich preferencji. Podstawą są nachosy i to tak naprawdę jedyna rzecz, która w tym daniu musi się pojawić. Wszystko inne? To już pozostaje do naszej dyspozycji.
Loaded nachos to idealne danie to dzielenia się. Łączy chrupiące nachosy, ciągnący się ser, kremowe guacamole i pikantne jalapeno/ Wszystkie te smaki sprawiają, że każdy kęs jest wyjątkowy.
SKŁADNIKI
- 1 duża paczka nachos
- 200 g sera tartego
- 300 g mielonej wołowiny
- 1 puszka czarnej fasoli lub czerwonej fasolki
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1-2 sztuki jalapeno, pokrojone w plasterki
- 1 mała czerwona cebula
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 1 dojrzałe awokado
- sok z limonki
- sól, kumin, pieprz, chili w proszku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na patelni podsmażamy mięso mielone z przyprawami.
- Kiedy się zarumieni dodajemy pomidory i fasolę.
- Dusimy kilka minut.
- Na dużej blaszce rozkładamy nachosy.
- Posypujemy połową sera.
- Nakładamy mięso z fasolą.
- Dodajemy cebulę i jalapeno.
- Posypujemy resztą sera.
- Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
- Przygotowujemy guacamole rozgniatając awokado i mieszając je z solą, pieprzem i sokiem z limonki.
- Wyciągamy nachosy z pieca, dekorujemy śmietaną i guacamole.