Kanapki z tatarem ze śledzi - pomysł na pyszną przekąskę
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Tatar ze śledzia to pyszna przekąska, która pobudzi kubki smakowe przed dalszą częścią biesiady. Można wykorzystać go również jako zakąskę do różnych napojów. Sprawdź, jak zrobić kanapki z tatarem ze śledzi.
Tatar z pieczarek i śledzików anchois
Śledzie pod buraczaną pierzynką w piernikowym sosie
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Filety śledzi matiasów drobno kroimy.
- Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w drobniutką kostkę ogórek i kilka gałązek posiekanego koperku.
- Całość łączymy z gęstą i kwaśną śmietaną.
- Doprawiamy świeżo startym pieprzem i wstawiamy do lodówki.
- Przed podaniem smarujemy kanapki tatarem, dekorując gałązkami koperku lub plasterkami ogórków konserwowych czy kiszonych.