Fetę owijam tym ciastem i piekę. Idealna przekąska na każdy dzień

Dieta wegetariańska
Zależy ci na prostym przepisie, który zachwyci rodzinę oraz gości? Przygotuj tę przekąskę a z pewnością nikt o niej nie zapomni przez długi czas. Przepis na aromatyczną fetę owiniętą ciastem filo i polaną miodem oraz sezamem to prawdziwa kwintesencja prostej i smacznej kuchni.
Prosta przekąska w śródziemnomorskim stylu. Wystarczy kilka składników
Aromatyczna feta zapiekana w cieście filo polana miodem i posypana sezamem to danie, które posmakuje każdemu. Jest całkowicie wegetariańskie a smakuje obłędnie. A co najlepsze, jego przygotowanie nikomu nie powinno zająć dużo czasu. Nie należy również do trudnych dań.
Smakuje jednak obłędnie. Idealnie połączenie chrupiącego ciasta filo z delikatną, ale słoną fetą świetnie komponuje się z miodem, którym polewamy górę naszego dania. To nieskomplikowany sposób na aromatyczną przekąskę dla niemal każdego.
Ten przepis wychodzi za każdym razem, a wygląda dosłownie obłędnie. Świetnie sprawdzi się zarówno jako zwykła przekąska, jak i przystawka na przyjęcie - niezależnie od okazji. A jej przygotowanie nikomu nie powinno sprawić większego problemu.
Jeśli wiec mamy ochotę na szybki i prosty sposób na aromatyczną przekąskę. Wystarczy kilka składników i chwila wolnego czasu, by ją przygotować. Zachwyć więc rodzinę i przyjaciół tym prostym przepisem, który nadaje się nawet na Instagrama. A to wyłącznie w kilka minut.
SKŁADNIKI
- 2 arkusze ciasta filo
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 jajko
- 1 blok sera feta
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka białego sezamu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.
- Oba arkusze ciasta filo smarujemy oliwą z oliwek.
- Ser feta kroimy na dwie połówki.
- Układamy każdą na osobnym arkuszu.
- Zakładamy ciasto na boki sera, a następnie zwijamy.
- Nasze prostokąty układamy na blaszce do pieczenia.
- Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.
- Pieczemy około 20 minut.
- Wyjmujemy, polewamy miodem.