Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Składniki na spaghetti z pieczoną fetą i zielonymi warzywami

Składniki na spaghetti z pieczoną fetą i zielonymi warzywami

Składniki:

500 g makaronu spaghetti

300 g brokułów mrożonych

250 g zielonego groszku mrożonego

250 g sera feta

1 łyżka mieszanki ziół włoskich

1 łyżeczka granulowanego czosnku

½ łyżeczki soli

¼ łyżeczki pieprzu mielonego

4½ szklanki wody wrzącej

Źródło: com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Krok po kroku, jak zrobić spaghetti z pieczoną fetą

Krok po kroku, jak zrobić spaghetti z pieczoną fetą

Makaron spaghetti rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego.

Po środku ułożyć kostkę sera feta.

Z jednej strony ułożyć zamrożone różyczki brokuła.

Z drugiej wysypać zielony groszek.

Dodać przypawy. Zalać gorącą wodą.

Źródło: com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Instrukcja, jak piec spaghetti z pieczoną fetą

Instrukcja, jak piec spaghetti z pieczoną fetą

Wstawić do rozgrzanego piekarnika.

Piec przez 45 minut w 200°C. 

Źródło: com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Propozycja podania spaghetti z pieczoną fetą

Propozycja podania spaghetti z pieczoną fetą

Przed podaniem wymieszać wszystko razem.

Niech makaron i warzywa pokryje roztopiony ser feta.

Źródło: com
Rozwiń
Powrót
Spaghetti z pieczoną fetą, brokułami i groszkiem - składniki
Spaghetti z pieczoną fetą, brokułami i groszkiem - przyprawy
Spaghetti z pieczoną fetą, brokułami i groszkiem - upieczone
Spaghetti z pieczoną fetą, brokułami i groszkiem: nowy przepis na FETA PASTA
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email