Spaghetti z pieczoną fetą, brokułami i groszkiem - pomysł na danie jednogarnkowe
Spaghetti z pieczoną fetą, brokułami i groszkiem to nowy, sprytny przepis na FETA PASTA. Wszystko piecze się w jednym naczyniu razem z makaronem. Nie ma potrzeby oddzielnie gotować kluski. Prościej się nie da! Idealne danie jednogarnkowe dla zapracowanych i zabieganych!
Składniki na spaghetti z pieczoną fetą i zielonymi warzywami
Składniki:
500 g makaronu spaghetti
300 g brokułów mrożonych
250 g zielonego groszku mrożonego
250 g sera feta
1 łyżka mieszanki ziół włoskich
1 łyżeczka granulowanego czosnku
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki pieprzu mielonego
4½ szklanki wody wrzącej
więcej...
foto: Shutterstock.com
Krok po kroku, jak zrobić spaghetti z pieczoną fetą
Makaron spaghetti rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
Po środku ułożyć kostkę sera feta.
Z jednej strony ułożyć zamrożone różyczki brokuła.
Z drugiej wysypać zielony groszek.
Dodać przypawy. Zalać gorącą wodą.
więcej...
foto: Shutterstock.com
Instrukcja, jak piec spaghetti z pieczoną fetą
Wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec przez 45 minut w 200°C.
więcej...
foto: Shutterstock.com
Propozycja podania spaghetti z pieczoną fetą
Przed podaniem wymieszać wszystko razem.
Niech makaron i warzywa pokryje roztopiony ser feta.