Fasolka szparagowa zasmażana z cebulką i kiełbasą - przepis

2021-03-29
Fasolka szparagowa zasmażana z cebulką i kiełbasą - przepis
Autor: Shutterstock Fasolka szparagowa zasmażana z cebulką i kiełbasą  to idealne jednogarnkowe danie obiadowe nie tylko na lato!
łatwy
20 min
4

Jak przygotować zasmażaną fasolkę szparagową? Możesz dodać do niej smażoną bułkę tartą czy cebulkę, zjeść ją z ziemniakami lub uczynić dodatkiem do obiadu. Fasolka w tej postaci jest bardzo zdrowa. Koniecznie więc wypróbuj przepis na fasolkę zasmażaną z cebulką i kiełbasą.

Fasolka mamut w sosie pomidorowym

Leczo z fasolką szparagową

Sałatka nicejska z fasolką szparagową

Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej

Orzechowa fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa po grecku - fasolka nieco inaczej

Fasolka szparagowa z sezamem i sosem sojowym

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Najpierw dokładnie umyj fasolkę szparagową i poodcinaj końce. Zagotuj w garnku wodę, a gdy zacznie wrzeć, wrzuć do niej fasolkę. Całość gotuj na małym ogniu, a gdy zmięknie, odcedź.
  • Wrzuć na patelnię pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulkę,  podsmażaj, a gdy będzie już niemal gotowa, dołóż do niej fasolkę. Dorzuć masło i tartą bułkę. Po około 5 minutach bułka powinna się zarumienić, a to znak, że zasmażana fasolka jest już gotowa.