Fasolka szparagowa zasmażana z cebulką i kiełbasą - przepis
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Jak przygotować zasmażaną fasolkę szparagową? Możesz dodać do niej smażoną bułkę tartą czy cebulkę, zjeść ją z ziemniakami lub uczynić dodatkiem do obiadu. Fasolka w tej postaci jest bardzo zdrowa. Koniecznie więc wypróbuj przepis na fasolkę zasmażaną z cebulką i kiełbasą.
Fasolka mamut w sosie pomidorowym
Sałatka nicejska z fasolką szparagową
Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej
Fasolka szparagowa po grecku - fasolka nieco inaczej
Fasolka szparagowa z sezamem i sosem sojowym
SKŁADNIKI
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- cebula
- 2 łyżki masła
- kiełbasa
- bułka tarta
- 2 l wody
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Najpierw dokładnie umyj fasolkę szparagową i poodcinaj końce. Zagotuj w garnku wodę, a gdy zacznie wrzeć, wrzuć do niej fasolkę. Całość gotuj na małym ogniu, a gdy zmięknie, odcedź.
- Wrzuć na patelnię pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulkę, podsmażaj, a gdy będzie już niemal gotowa, dołóż do niej fasolkę. Dorzuć masło i tartą bułkę. Po około 5 minutach bułka powinna się zarumienić, a to znak, że zasmażana fasolka jest już gotowa.