Ekpresowe, słone pączki z kminkiem

Ekpresowe, słone pączki z kminkiem
Autor: Shutterstock Pączki z kminkiem - ekspresowa i smaczna przekąska.
łatwy
30 min
4

Przekąska, którą przygotujesz w kilka chwil? Proszę bardzo! Podajemy przepis na słone pączki z kminkiem. Sprawdzą się jako przegryzka podczas oglądania meczu lub filmu. Świetnie smakują z piwem lub czerwonym barszczykiem.

Przeczytaj także:

Smażenie pączków - porady. Jak uniknąć wpadek przy smażeniu pączków?

Czy pączki nadziewać przed, czy po smażeniu?

Jak chudo smażyć pączki? 5 rad na tłusty czwartek

Jak kupować pączki? Po czym poznać pączka idealnego

Polecamy pączki z różnych zakątków świata:

Pączki mięsne: przepis na pączki drożdżowe z podrobami

Babeczki na słono z PASTĄ ORZECHOWĄ

Racuchy z dyni na słono: obiad w stylu wege

Pączki luksusowe: przepis pradziadka

Oliebollen - pączki holenderskie

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 3 szklanki maki
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka drożdży
  • pół łyżeczki skórki cytrynowej
  • 2 łyżki kminku
  • sól
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wszystkie składniki wymieszaj w misce i zagnieć ciasto.
  • Gotowe ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 2 cm.
  • Powykrawaj niewielkie kółka i smaż na rozgrzanym oleju ok. 7 minut.