Chlebek po brzegi wypełniony nadzieniem. Idealny nie tylko na imprezy

Prosty, szybki i przepyszny. Ten chlebek do odrywania o smaku taco smakuje niesamowicie, a przygotujemy go bardzo prosto. Wystarczy kilka składników, a idealnie sprawdzi się na wieczór filmowy czy posiadówkę ze znajomymi. Zaskocz gości tym przepysznym chlebkiem.
Taco chlebek do rwania. Zaskocz gości niesamowitą przekąską
Ten chlebek do rwania jest prosty i szybki w przygotowaniu, a jego smak zachwyci każdego. Wystarczy kilka składników, by przygotować przekąskę, która szybko napełni nasze brzuchy. Wszystko dlatego, że ten chlebek jest po brzegi wypełniony aromatycznym sosem mięsnym.
Nie możemy również zapominać o serze, który wynosi nasz chlebek na całkowicie nowy poziom. To naprawdę przepyszny sposób na zjedzenie czegoś ciekawego. W szczególności jeśli zdecydujemy się podać go na przykład z guacamole i salsą.
Ten przepis warto sobie zapisać, ponieważ zawsze będzie robił furorę wśród rodziny i przyjaciół. Wystarczy kilka składników, by go przygotować a efekt jest zniewalający. Co prawda w tym przepisie używamy gotowego ciasta na pizzę, jeśli jednak chcemy, możemy przygotować ciasto drożdżowe samodzielnie, choć wtedy musimy się liczyć z tym, że zajmie nam to więcej czasu.
Ten przepis jest jednak tego wart. Nie tylko przepięknie wygląda, ale również zniewalająco smakuje. Naprawdę warto go przygotować, nie pożałujesz.
SKŁADNIKI
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 cebuli
- 400 g wołowiny mielonej
- sól i pieprz
- 0,5 łyżeczki płatków chili
- 0,5 łyżeczki imbiru mielonego
- 0,5 łyżeczki papryki wędzonej
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 150 g sera tartego
- 1 papryczka chili
- 2 opakowania gotowego ciasta na pizzę
- 100 g masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia.
- Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek.
- Podsmażamy posiekaną cebulę.
- Dodajemy wołowinę i rozdrabniamy ją na patelni.
- Dodajemy pomidory z puszki i wszystkie przyprawy.
- Całość dokładnie mieszamy.
- Gotujemy około 10 minut.
- Rozkładamy ciasto na pizzę i dzielimy je na kwadraty.
- Na środku każdego kwadratu układamy tarty ser i nadzienie mięsne.
- Zaklejamy nasze kwadraty, tworząc kulkę.
- Umieszczamy je w naoliwionej foremce na babkę.
- Całość polewamy masłem.
- Pieczemy około 40 minut.
- Gotowy chlebek wyjmujemy na talerz i posypujemy serem.