Chipsy inne niż wszystkie. Przygotujesz je w domu tylko z 4 składników

Chipsy inne niż wszystkie. Przygotujesz je w domu tylko z 4 składników
Autor: Shutterstock.com Chipsy inne niż wszystkie. Przygotujesz je w domu tylko z 4 składników
łatwy
10 min
6

Dieta wegetariańska

Pyszne, proste i chrupiące. Chipsy z ogórków kiszonych możemy przygotować w air fryerze w zaledwie kilka minut. To ciekawa alternatywa dla tradycyjnych chrupków, której każdy powinien spróbować. Wystarczą 4 składniki i kilka minut.

Takich chipsów jeszcze nie próbowałeś. Wystarczą 4 składniki

Chipsy z ogórków kiszonych to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych chipsów. Są szybkie i proste w przygotowaniu, a wychodzą niezwykle chrupiące i przyjemnie słone. Wystarczą dosłownie 4 składniki i air fryer, by je przygotować.

Świetnie sprawdzą się one z prostym do przygotowanie sosem z musztardy, majonezu, soku z cytryny i wędzonej papryki. To przekąska, która zaskoczy twoich gości, a jest niezwykle prosta do przygotowania.

Jeśli więc najdzie cię ochota na coś do pochrupania, ten przepis sprawdzi się idealnie. Jest szybki, prosty i niezwykle skuteczny. Trzeba jednak pamiętać, by nie przeładować koszyka frytkownicy powietrznej. Lepiej smażyć nasze chipsy partiami, by upewnić się, że każdy z nich wyjdzie chrupiący i dokładni taki, jak i powinien być.

To naprawdę ciekawy przepis, który warto spróbować. Choć na pierwszy rzut oka może wydawać się nieapetyczny, wychodzi naprawdę wspaniale. Kilka składników wystarczy, by móc rozkoszować się tymi chrupiącymi chipsami z ogórka kiszonego.

SKŁADNIKI

  • 0,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 słoiczek ogórków kiszonych

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Air fryera rozgrzewamy do 175 stopni.
  • Kosz frytkownicy smarujemy olejem.
  • Ogórki kroimy w plasterki.
  • Do jednego naczynia wsypujemy mąkę, do drugiego roztrzepane jajka, a do trzeciego bułkę tartą.
  • Nasze ogórki dokładnie osuszamy.
  • Obtaczam w mące, jajkach a na koniec w bułce tartej.
  • Układamy w koszu frytkownicy.
  • Pieczemy około 6 minut.
Cudowne ogórki – czy warto je jeść, co z nich zrobić?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej