Chipsy inne niż wszystkie. Przygotujesz je w domu tylko z 4 składników

Dieta wegetariańska
Pyszne, proste i chrupiące. Chipsy z ogórków kiszonych możemy przygotować w air fryerze w zaledwie kilka minut. To ciekawa alternatywa dla tradycyjnych chrupków, której każdy powinien spróbować. Wystarczą 4 składniki i kilka minut.
Takich chipsów jeszcze nie próbowałeś. Wystarczą 4 składniki
Chipsy z ogórków kiszonych to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych chipsów. Są szybkie i proste w przygotowaniu, a wychodzą niezwykle chrupiące i przyjemnie słone. Wystarczą dosłownie 4 składniki i air fryer, by je przygotować.
Świetnie sprawdzą się one z prostym do przygotowanie sosem z musztardy, majonezu, soku z cytryny i wędzonej papryki. To przekąska, która zaskoczy twoich gości, a jest niezwykle prosta do przygotowania.
Jeśli więc najdzie cię ochota na coś do pochrupania, ten przepis sprawdzi się idealnie. Jest szybki, prosty i niezwykle skuteczny. Trzeba jednak pamiętać, by nie przeładować koszyka frytkownicy powietrznej. Lepiej smażyć nasze chipsy partiami, by upewnić się, że każdy z nich wyjdzie chrupiący i dokładni taki, jak i powinien być.
To naprawdę ciekawy przepis, który warto spróbować. Choć na pierwszy rzut oka może wydawać się nieapetyczny, wychodzi naprawdę wspaniale. Kilka składników wystarczy, by móc rozkoszować się tymi chrupiącymi chipsami z ogórka kiszonego.
SKŁADNIKI
- 0,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 słoiczek ogórków kiszonych
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Air fryera rozgrzewamy do 175 stopni.
- Kosz frytkownicy smarujemy olejem.
- Ogórki kroimy w plasterki.
- Do jednego naczynia wsypujemy mąkę, do drugiego roztrzepane jajka, a do trzeciego bułkę tartą.
- Nasze ogórki dokładnie osuszamy.
- Obtaczam w mące, jajkach a na koniec w bułce tartej.
- Układamy w koszu frytkownicy.
- Pieczemy około 6 minut.