Przepisy
Pierogi smażone
Pyszne polskie pierogi zyskują jeszcze więcej smaku, jeśli dodatkowo się je podsmaży. Można w ten sposób codziennie "odświeżać" zapas pierogów albo też niedługo po gotowaniu wzbogacić je o chrupiącą skórkę. W klasycznej odsłonie nie powinno przy nich zabraknąć okrasy - najlepiej ze skwarkami i podsmażoną cebulką w roli głównej.

Pierogi smażone wszystkie przepisy
Filtry

Pierożki Karanji: słodki indyjski deser
Karanji to tradycyjny deser przygotowywany z okazji święta Diwali. Słodkie pierożki podaje się z herbatą Kashmir Valley, która doskonale dopełni smak tego indyjskiego deseru.
Ocena: 5,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 45 MINUT
Porcja dla: 6 OSÓB

Pierożki samosa: przepis na indyjskie smażone pierożki
Pierożki samosa to jedno z najbardziej znanych dań kuchni indyjskiej. Samosy to najbardziej znana hinduska przekąska, ciasto wypełnione wegetariańskim (bardziej popularne) lub mięsnym nadzieniem, smażone w głębokim tłuszczu.
Ocena: 4,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 45 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB

Tunezyjskie pierożki brik z jajkiem i tuńczykiem
Brik to pieróg ze specjalnego cieniutkiego ciasta (rodzaj ciasta strudlowego, ostatecznie można go zastąpić greckim ciastem filo), wypełnionego farszem. Najbardziej typowym jest jajko i tuńczyk, tłuczone ziemniaki z tuńczykiem, krewetki. Robiąc brik z jajkiem, trzeba uważać, by się nie wylało podczas formowania pieroga. Po upieczeniu nadal pozostaje półpłynne, sztuką jest zjeść taki brik bez sztućców, by farsz się nie wylał. Są też briki na słodko (np. bakaliowe).
Ocena: 5,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 25 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB

Pierożki drożdżowe ze świeżymi grzybami i kiszoną kapustą: przepis
Pierożki z kapustą i grzybami inaczej - bo zamiast klasycznych grzybów suszonych dodajemy do nich grzyby świeże - podsmażone z cebulką na patelni. Pyszna propozycja na sezon grzybowy! Polecamy również inne przepisy na wigilijne pierogi: Pierogi z makiem, Pierogi z kaszą gryczaną oraz Pierogi z rybą.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 35 MINUT
Porcja dla: 5 OSÓB
![Drożdżowe pierogi z soczewicą: pyszne danie nie tylko dla wegetarian [WIDEO]](https://cdn14.beszamel.smcloud.net/t/thumbs/450/280/1/recipes/photo/jak-przygotowac-pierogi-z-soczewica.jpg)
Drożdżowe pierogi z soczewicą: pyszne danie nie tylko dla wegetarian [WIDEO]
Pierogi z soczewicą są pyszne - smakują większości miłośników pierogów. Soczewica to znakomite źródło białka dla wegetarian. Podajemy sprawdzony przepis na pierogi z soczewicą - tym razem z drożdżowego ciasta! Polecamy również inne przepisy na wigilijne pierogi: Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami, Pierożki drożdżowe ze świeżymi grzybami i kiszoną kapustą oraz Pierogi ze śliwką suszoną moczoną w śliwowicy.
Ocena: 5,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 60 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Grzybowy farsz do chińskich pierożków z sosem z masła orzechowego [przepis wegański]
Grzybowy farsz do chińskich pierożków z przepysznym i sosem z masła orzechowego - ten przepis spodoba się każdemu amatorowi chińskich pierożków, a zwłaszcza wegetarianom i weganom. W przepisie podajemy zarówno oryginalne składniki, jak i wersję spolszczoną.
Ocena: 5,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Strona 1 z 1