Z lodówki na talerz w 15 minut. Prosty sposób na szybki obiad

Z lodówki na talerz w 15 minut. Prosty sposób na szybki obiad
Autor: Shutterstock.com Z lodówki na talerz w 15 minut. Prosty sposób na szybki obiad
łatwy
5 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta niskokaloryczna

Prosty pomysł na rybę na obiad? To danie trafi na talerze już w zaledwie 15 minut. Choć mocno oszczędzamy na czasie, nie ścina nam to ze smaku. Ten aromatyczny posiłek jest szybki, prosty i zdrowy, choć wcale może się taki nie wydawać.

Prosta ryba z air fryera. Sposób na obiad w 15 minut

Aromatyczna ryba z air fryera to świetny pomysł na danie nie tylko na piątek. Sprawdzi się na każdy dzień tygodnia, w szczególności jeśli nie mamy zbyt dużo czasu na spędzenie w kuchni. Nasze filety wychodzą aromatyczne, pełne przypraw i chrupiące na zewnątrz.

Ten prosty sposób na aromatyczny obiad posmakuje każdemu, a nie trzeba wkładać w niego zbyt dużo pracy. Co więcej, jeśli chcemy możemy nico poeksperymentować z przyprawami, dopasowując je do swojego smaku. Bez problemy nasza ryba może być ostrzejsza, słodsza czy bardziej ziołowa.

To naprawdę sprawdzony sposób na zdrowy obiad, który wychodzi za każdym razem. Naszą rybę można podawać z frytkami, surówkami, ryżem czy gotowanymi warzywami. Świetnie będzie pasowała do naprawdę całej masy dodatków, jak i sosów.

Ten sprawdzony sposób na aromatyczny obiad jest prosty, szybki i zawsze wychodzi. Jeśli więc chcemy zjeść szybko i dobrze, ten przepis sprawdzi się perfekcyjnie. A wystarczy 15 minut, by móc sie nim zajadać.

SKŁADNIKI

  • 4 filety białej ryby
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • 1 cytryna

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Air fryera nagrzewamy do 200 stopni.
  • Rybę dokładnie osuszamy.
  • Smarujemy filety oliwą z oliwek z obu stron.
  • Wszystkie przyprawy mieszamy w niewielkiej miseczce.
  • Posypujemy przyprawami obie strony ryby.
  • Wkładamy do air fryera.
  • Pieczemy około 10 minut.
  • Podajemy z ćwiartką cytryny.
Sałata z wędzonym łososiem
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej