Schab na dziko: przepis na marynowane kotlety schabowe
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych w panierce - soczysty schab na dziko. Smażone kotlety schabowe nie mają sobie równych. Wypróbuj przepis na marynowane kotlety i ciesz się smakiem schabowego na dziko.
Zobacz także: Schabowe moczone w mleku i cebuli wg Magdy Gessler
SKŁADNIKI
- 6 plastrów schabu
- 1 łyżka majeranku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki keczupu
- 1 łyżeczka musztardy
- 5 łyżek oleju
- sól i pieprz
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem na kotlety, a następnie z obu stron oprószyć solą i pieprzem.
- Przygotować marynatę: wymieszać keczup z musztardą, olejem oraz majerankiem i czosnkiem. Marynatą pokryć dokładnie kotlety.
- Tak przygotowane mięso schować do lodówki na co najmniej 12 godzin.
- Schab odsączyć z marynaty i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
- Podawać z ziemniakami i surówką.