Schab na dziko: przepis na marynowane kotlety schabowe

2021-03-29
Schab na dziko: przepis na marynowane kotlety schabowe
Autor: Shutterstock Schab marynowany na dziko to pyszne kotlety panierowane
łatwy
30 min
4

Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych w panierce - soczysty schab  na dziko. Smażone kotlety schabowe nie mają sobie równych. Wypróbuj przepis na marynowane kotlety i ciesz się smakiem schabowego na dziko. 

Zobacz także: Schabowe moczone w mleku i cebuli wg Magdy Gessler

SKŁADNIKI

  • 6 plastrów schabu
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 5 łyżek oleju
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem na kotlety, a następnie z obu stron oprószyć solą i pieprzem.
  • Przygotować marynatę: wymieszać keczup z musztardą, olejem oraz majerankiem i czosnkiem. Marynatą pokryć dokładnie kotlety. 
  • Tak przygotowane mięso schować do lodówki na co najmniej 12 godzin.
  • Schab odsączyć z marynaty i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
  • Podawać z ziemniakami i surówką.