"Mięsny" garnek z parówkami i kiszonkami - tanie i szybkie danie obiadowe
2021-10-08
łatwy
40 min
4
Ten "mięsny" garnek to danie z grupy "coś z niczego". Większość potrzebnych produktów mamy zazwyczaj w lodówce, a nawet jeśli czegoś brakuje, można dokupić za dosłownie kilka złotych. Wychodzi smaczne, bardzo tanie danie obiadowe dla całej rodziny. Znakomity pomysł na proste danie dla oszczędnych.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, szklimy na oleju. Dodajemy mięso, listki laurowe i ziele.
- Do podsmażonych produktów dodajemy pokrojone w plastry parówki, chwilę smażymy.
- Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, chwilę smażymy i podlewamy wodą.
- Doprawiamy, dusimy pod przykryciem, zaprawiamy przecierem pomidorowym.
- Jeśli danie jest zbyt rzadkie pozostawiamy na ogniu do odparowania.
Parówki – wszystko, czego nie chcecie o niech wiedzieć, ale powinniście. Jak wybrać dobre parówki?
Polecamy też:
Makaron i parówki: przepis na tanie i smaczne danie z prostych składników