"Mięsny" garnek z parówkami i kiszonkami - tanie i szybkie danie obiadowe
2021-10-08
10:56
Ten "mięsny" garnek to danie z grupy "coś z niczego". Większość potrzebnych produktów mamy zazwyczaj w lodówce, a nawet jeśli czegoś brakuje, można dokupić za dosłownie kilka złotych. Wychodzi smaczne, bardzo tanie danie obiadowe dla całej rodziny. Znakomity pomysł na proste danie dla oszczędnych.
i
łatwy
40 min
4
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, szklimy na oleju. Dodajemy mięso, listki laurowe i ziele.
- Do podsmażonych produktów dodajemy pokrojone w plastry parówki, chwilę smażymy.
- Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, chwilę smażymy i podlewamy wodą.
- Doprawiamy, dusimy pod przykryciem, zaprawiamy przecierem pomidorowym.
- Jeśli danie jest zbyt rzadkie pozostawiamy na ogniu do odparowania.
Parówki – wszystko, czego nie chcecie o niech wiedzieć, ale powinniście. Jak wybrać dobre parówki?
Polecamy też:
Makaron i parówki: przepis na tanie i smaczne danie z prostych składników