Gulasze i mięsa duszone

Gulasz to potrawa o rodowodzie węgierskim, choć powolne duszenie mięsa znane jest w różnych częściach świata. Niespiesznie, z przyprawami i dodatkami mięso staje się coraz miększe i bardziej aromatyczne. Dużym atutem gulaszy i mięs duszonych jest też to, że nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych.

Gulasze i mięsa duszone

Gulasze i mięsa duszone wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Przepyszne nogi kurczaka pieczone w śmietanowym sosie z porami: cały obiad z piekarnika

Przepyszne nogi kurczaka pieczone w śmietanowym sosie z porami: cały obiad z piekarnika

Nogi kurczaka, udka i pałki, pieczone w śmietanowym sosie z porami to pyszny rodzinny obiad. Aromatyczny sos idealnie pasuje do gotowanym ziemniaków lub kaszy jaglanej. Soczyste mięso nóżek kurczaka smakuje zarówno seniorom, jak i juniorom. Warto przygotować! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Aromatyczne duszone warzywa - pyszny gulasz w wersji wege

Aromatyczne duszone warzywa - pyszny gulasz w wersji wege

Gulasz w wersji wegetariańskiej - pełen aromatycznych warzyw, pożywny i smaczny. Może być daniem głównym lub dodatkiem do obiadu. Potrawa jednogarnkowa nie wymaga specjalistycznie wyposażonej kuchni - zrobimy go w kawalerce, czy na kempingu. Można zrobić na zapas, świetnie smakuje odgrzewany.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Smakowita karkówka duszona w pomidorach: przepis na wieprzowy gulasz rozpływający się w ustach

Smakowita karkówka duszona w pomidorach: przepis na wieprzowy gulasz rozpływający się w ustach

Karkówka duszona w pomidorach, a właściwie w sosie podobnym do bolońskiego, jest przepyszna! Ten wieprzowy gulasz po prostu rozpływa się w ustach. Wypróbujcie koniecznie przepis na karkówkę duszoną w sosie pomidorowym!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Biała kiełbasa duszona z warzywami: dziecinnie proste, obłędnie pyszne

Biała kiełbasa duszona z warzywami: dziecinnie proste, obłędnie pyszne

Biała kiełbasa duszona z warzywami to świetny patent do obfite i smaczne danie obiadowe. Sprawdzi się również jako kolacja na ciepło. Przygotowanie jest dziennie proste, a potrawa obłędnie pyszna!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kurczak duszony z fasolą w sosie pomidorowym: przepis na danie jednogarnkowe palce lizać

Kurczak duszony z fasolą w sosie pomidorowym: przepis na danie jednogarnkowe palce lizać

Kurczak z fasolą w sosie pomidorowym jest daniem łatwym w przygotowaniu, a do tego przepysznym. To jedno z moich ulubionych dań kuchni Północnych Włoch.  Pożywne, obfite danie jednogarnkowe palce lizać

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Zrazy wołowe nadziewane kiełbasą i boczkiem: wyszukane rolady dla każdego

Zrazy wołowe nadziewane kiełbasą i boczkiem: wyszukane rolady dla każdego

Zrazy wołowe nadziewane kiełbasą to pyszne i bardzo wyszukane rolady na obiad. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy kupić odpowiedni kawałek mięsa, by po krótkim przygotowaniu i odpowiednio długim gotowaniu, cieszyć się obfitym i pysznym daniem. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Wieprzowy gulasz z kapustą i ziemniakami: obfite i pyszne danie jednogarnkowe

Wieprzowy gulasz z kapustą i ziemniakami: obfite i pyszne danie jednogarnkowe

Wieprzowy gulasz z kapustą i ziemniakami to obfite i pyszne danie jednogarnkowe. Rustykalny gulasz ma tę zaletę, że nie wymaga zbyt dużo energii i umiejętności. Przygotowanie jest dziecinnie proste. Wystarczy przykryć pokrywką i czekać, aż zadziała kuchenna magia. Polecam!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Prawdziwe, domowe ratatouille - przepis Agaty Wojdy z programu Smaki Agaty [WIDEO]

Prawdziwe, domowe ratatouille - przepis Agaty Wojdy z programu Smaki Agaty [WIDEO]

Ratatouille, czyli swojski ratatuj, to warzywne danie rodem z francuskiego wybrzeża Morza Śródziemnego. Cudowne połączenie bakłażanów, cukinii, papryki, pomidorów i cebuli. Każdy szef kuchni ma swój sekretny przepis na wyborne ratatuj. Agata Wojda, gospodyni programu Smaki Agaty, podzieliła się z widzami swoją wersją wyśmienitego dania. Obejrzyjcie wideo i wypróbujcie przepis na aromatyczne ratatouille według Agaty Wojdy. 

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Łopatka wieprzowa duszona w sosie własnym: idealny obiad jak u mamy

Łopatka wieprzowa duszona w sosie własnym: idealny obiad jak u mamy

Grube sznycle łopatki wieprzowej duszone w sosie własnym najlepiej smakują z kaszą i ogórkiem kiszonym. Ten sztandarowy zestaw kuchni polskiej to idealny obiad jak u mamy. Prawdziwe danie na pocieszenie! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Nogi kurczaka pieczone w sosie musztardowym: proste wykonanie, rozkosz dla podniebienia

Nogi kurczaka pieczone w sosie musztardowym: proste wykonanie, rozkosz dla podniebienia

Nogi kurczaka pieczone w sosie musztardowym mają w sobie to coś. Miękkie, rozpływające się w ustach mięso, skąpane w zawiesistym i bardzo wyrazistym sosie  to posiłek godzien bogów. Prawdziwe delicje!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 40