Te wyborne ciasteczka na Boże Narodzenie robią się same. Tylko 2 składniki i 5 minut wolnego czasu
Dieta wegetariańska
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się coraz szybciej. Jeżeli cenicie sobie czas i wygodę, sprawdźcie przepis na wyborne świąteczne ciasteczka. Do ich przygotowania potrzebne są tylko dwa składniki i kilka minut wolnego czasu. Można je upiec nawet w ostatniej chwili. Przekonajcie się sami i wybierzcie przepis na te wyśmienite ciasteczka na Boże Narodzenie.
Z czego zrobić szybkie świąteczne ciasteczka?
W tym przepisie świąteczne ciasteczka robi się z dwóch składników. To dobrze znane produkty, które można kupić w wielu sklepach bez względu na porę roku. Pyszne domowe ciasteczka na Boże Narodzenie robi się z gotowego ciasta francuskiego. To świetny produkt, który zawsze warto mieć w domu. Idealnie sprawdzi się nie tylko do upieczenia szybkich świątecznych ciasteczek, ale i przyrządzenia innych słodkich przysmaków i wytrawnych przekąsek. Na liście składników znajduje się jeszcze jeden produkt. To cukier puder, którym oprósza się ciasteczka po upieczeniu.
Jak zrobić szybkie świąteczne ciasteczka?
Przepis na domowe ciasteczka na Boże Narodzenie jest świetny. Oprócz tego, że tę wyborną przekąskę robi się z dwóch składników, jej przygotowanie jest błyskawiczne. Warto pamiętać, aby opakowanie ciasta francuskiego wyjąć wcześniej z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Dzięki temu łatwiej się rozwinie i nie popęka.
Jak więc upiec te wyborne ciasteczka świąteczne z ciasta francuskiego? Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut wolnego czasu. Przydadzą się foremki w świątecznych kształtach. Wystarczy rozwinąć arkusz ciasta francuskiego, wykroić ciasteczka, ułożyć na blasze i upiec w piekarniku. Po kwadransie w piekarniku są gotowe. Te ciasteczka praktycznie robią się same.
Jak podawać szybkie świąteczne ciasteczka?
Przepis na te wyborne domowe ciasteczka na Boże Narodzenie dobrze jest zapisać. Ten wyborny świąteczny przysmak idealnie zastąpi kruche ciastka czy pierniczki. Ich przygotowanie jest o wiele szybsze i łatwiejsze. Świetnie smakują z aromatyczną kawą, herbatą i kompotem z suszu.
Upieczone ciasteczka świąteczne z ciasta francuskiego wystarczy oprószyć cukrem pudrem. Jeżeli macie więcej czasu, możecie przygotować błyskawiczny lukier cytrynowy lub polewę czekoladową.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- cukier puder
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i odłożyć, aby nabrało temperatury otoczenia.
- Arkusz rozłożyć na blacie i za pomocą foremek wyciąć ciasteczka.
- Ciasteczka ułożyć w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piec około 15 minut, aż zaczną się lekko rumienić.
- Wyjąć i odstawić do ostygnięcia, a następnie oprószyć cukrem pudrem.
- Podawać na deser na mikołajki i święta Bożego Narodzenia.