Ciasteczka red velvet to dobry wybór na słodką przerwę. Zza oceanem są hitem

Dieta wegetariańska
Ciasteczka red velvet cieszą się ogromną popularnością w Stanach Zjednoczonych. Nie tylko wspaniale smakują, ale również zjawiskowo wyglądają, a ich przygotowanie jest niezwykle proste. Wystarczy kilka składników, by móc rozkoszować się tymi czerwonymi słodkościami.
Czerwone ciasteczka, które uwielbiają Amerykanie. Wystarczy kilka składników
Pyszne ciasteczka red velvet z białą czekoladą rozkochują w sobie nie tylko wspaniałym smakiem, ale również ciekawym wyglądem. Intensywnie czerwone słodkości od razu przyciągają wzrok, a ich smak sprawi, że na długo zagoszczą w naszej pamięci.
Ciasteczka te są proste w przygotowaniu, a wyglądają niezwykle elegancko, dzięki czemu sprawdzą się zarówno jako coś słodkiego pomiędzy posiłkami, jak i jako deser, kiedy mamy gości.
Idealne połączenie ulubionych smaków. Waniliowo-kakaowe słodkości
Ciasteczka te idealnie balansują dwa uwielbiane przez wszystkich smaki - wanilię i kakao. Do tego dochodzi nam jednak lekko maślana nuta, która tylko podkreśla subtelnie czekoladowy smak naszych ciasteczek.
Nie da się również zapomnieć o ich niesamowitej konsystencji. Ciasteczka te są delikatnie chrupiące na zewnątrz, a w środku miękkie i lekko ciągnące co idealnie łączy w sobie uwielbiane tekstury ciasteczek. Trzeba jednak bardzo uważać, by ich nie przesuszyć.
Te ciasteczka to naprawdę najlepszy sposób na słodką przerwę, która zachwyci swoim smakiem. A ich przygotowanie jest dziecinnie proste.
SKŁADNIKI
- 115 g masła
- 100 g brązowego cukru
- 50 g cukru białego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka mleka
- 1 łyżeczka czerwonego barwnika spożywczego
- 160 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 100–150 g białej czekolady
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.
- W misce ucieramy masło z cukrami.
- Kiedy masa będzie puszysta dodajemy jajko, wanilię, mleko i barwnik.
- Wszystko dokładnie mieszamy.
- W osobnej misce mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól.
- Suche składniki dodajemy do mokrych i szybko mieszamy.
- Dodajemy posiekaną białą czekoladę.
- Formujemy kulki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy około 12 minut.