Zamiast brownie upiecz blondie. Wersja z malinami zaskakuje obłędnym smakiem

blondie z malinami
Autor: Shutterstock Oto brownie z białej czekolady, czyli blondie. Dodaj maliny i upiecz najlepsze domowe ciasto.
łatwy
15 min
8

Dieta wegetariańska

Blondie odmiana brownie. To pyszne i w sam raz słodkie jasne ciasto, które zachwyci nie tylko łasuchy. W tym sprawdzonym przepisie blondie wzbogacone jest malinami, które świetnie komponują się z pozostałymi składnikami. Jak zrobić blondie malinowe, które oczaruje smakiem? Poznajcie prosty i szybki przepis na pyszne domowe ciasto, czyli blondie z malinami.

Blondie z malinami – składniki

Pyszne jasne ciasto, które zachwyci puszystą konsystencją i doskonałym smakiem, robi się z prostych składników. To produkty, które zwykle wykorzystuje się do pieczenia domowych słodkich wypieków. Blondie obłędnie smakuje ze świeżymi malinami, więc najlepiej je piec, kiedy sezon na te owoce jest w pełni.

Lista składników potrzebnych do upieczenia wyśmienitego blondie z malinami nie jest długa. Co więc jest potrzebne, aby zrobić domowe malinowe blondie?

  • mąka pszenna
  • masło
  • cukier
  • jajka
  • maliny
  • gotowy budyń
  • budyń w proszku
  • biała czekolada

Jak zrobić blondie z malinami?

Przepis na domowe ciasto blondie z dodatkiem słodkich malin nie jest trudny. Ten słodki wypiek uda się już za pierwszym razem, ale pod jednym warunkiem. Należy trzymać się przepisu i stosować do wszystkich zaleceń. Dzięki temu pyszne domowe blondie malinowe uda się już za pierwszym razem i oczaruje smakiem każdego, kto go spróbuje.

Jak więc zrobić blondie z malinami w domu? Z tym sprawdzonym przepisem jest to łatwe, szybkie i przyjemne.

  • 1. krok – ubicie roztopionego masła z cukrem
  • 2. krok – wymieszanie masy maślanej z jajkami, mąką pszenną, budyniem w proszku i białą czekoladą
  • 3. krok – przelanie ciasta do formy, wyłożenie gotowego budyniu i ułożenie malin
  • 4. krok – upieczenie blondie z malinami w piekarniku

Jak podawać blondie z malinami?

Przepis na ten wyśmienity słodki wypiek w punkt odpowiada na pytanie, jakie ciasto można zrobić z malinami. Pyszne blondie z dodatkiem tych owoców to najlepsze ciasto na lato. Jego przygotowanie jest łatwe i nie zajmuje wiele czasu, dlatego warto je piec, kiedy sezon na maliny jest w pełni. Blondie z malinami smakuje obłędnie, więc świetnie sprawdzi się na deser po rodzinnym obiedzie. Można je upiec na niedzielę lub na imprezę. Bez względu na okoliczności wyśmienite blondie z malinami będzie smakować zawsze i każdemu.

SKŁADNIKI

  • 200 g cukru
  • 180 g roztopionego masła
  • 150 g malin
  • 150 g gotowego budyniu śmietankowego
  • 130 g mąki pszennej
  • 100 g posiekanej białej czekolady
  • 3 jajka
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego w proszku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do roztopionego masła wsypać cukier i ubić, aż powstanie jasna i puszysta masa.
  • Cały czas ubijając, dodawać po 1 jajku. Miksować do połączenia składników.
  • Stopniowo wsypywać mąkę pszenną i proszek budyniowy. Wymieszać do połączenia składników.
  • Wsypać posiekaną białą czekoladę i krótko wymieszać.
  • Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć gotowy budyń śmietankowy i ułożyć maliny. Delikatnie wymieszać za pomocą patyczka do szaszłyków.
  • Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 45 minut, aż stanie się złote.
  • Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
  • Podawać na deser na rożne okazje.
MALINY. Jakie mają właściwości? Czy warto je jeść? Jak wykorzystać maliny w kuchni?
Anna Szulc-Górska
Redaktor

Dyplomowana dziennikarka z doświadczeniem w public relations. Wielbicielka zdrowego odżywiania, kuchni tajskiej i włoskiej. Fanka psychologicznych thrillerów, szwedzkich kryminałów, kina moralnego niepokoju i teleturniejów z wiedzy ogólnej. Skarbnica niepotrzebnych informacji. W przyszłości …

więcej