Zamiast brownie upiecz blondie. Wersja z malinami zaskakuje obłędnym smakiem
Dieta wegetariańska
Blondie odmiana brownie. To pyszne i w sam raz słodkie jasne ciasto, które zachwyci nie tylko łasuchy. W tym sprawdzonym przepisie blondie wzbogacone jest malinami, które świetnie komponują się z pozostałymi składnikami. Jak zrobić blondie malinowe, które oczaruje smakiem? Poznajcie prosty i szybki przepis na pyszne domowe ciasto, czyli blondie z malinami.
Blondie z malinami – składniki
Pyszne jasne ciasto, które zachwyci puszystą konsystencją i doskonałym smakiem, robi się z prostych składników. To produkty, które zwykle wykorzystuje się do pieczenia domowych słodkich wypieków. Blondie obłędnie smakuje ze świeżymi malinami, więc najlepiej je piec, kiedy sezon na te owoce jest w pełni.
Lista składników potrzebnych do upieczenia wyśmienitego blondie z malinami nie jest długa. Co więc jest potrzebne, aby zrobić domowe malinowe blondie?
- mąka pszenna
- masło
- cukier
- jajka
- maliny
- gotowy budyń
- budyń w proszku
- biała czekolada
Jak zrobić blondie z malinami?
Przepis na domowe ciasto blondie z dodatkiem słodkich malin nie jest trudny. Ten słodki wypiek uda się już za pierwszym razem, ale pod jednym warunkiem. Należy trzymać się przepisu i stosować do wszystkich zaleceń. Dzięki temu pyszne domowe blondie malinowe uda się już za pierwszym razem i oczaruje smakiem każdego, kto go spróbuje.
Jak więc zrobić blondie z malinami w domu? Z tym sprawdzonym przepisem jest to łatwe, szybkie i przyjemne.
- 1. krok – ubicie roztopionego masła z cukrem
- 2. krok – wymieszanie masy maślanej z jajkami, mąką pszenną, budyniem w proszku i białą czekoladą
- 3. krok – przelanie ciasta do formy, wyłożenie gotowego budyniu i ułożenie malin
- 4. krok – upieczenie blondie z malinami w piekarniku
Jak podawać blondie z malinami?
Przepis na ten wyśmienity słodki wypiek w punkt odpowiada na pytanie, jakie ciasto można zrobić z malinami. Pyszne blondie z dodatkiem tych owoców to najlepsze ciasto na lato. Jego przygotowanie jest łatwe i nie zajmuje wiele czasu, dlatego warto je piec, kiedy sezon na maliny jest w pełni. Blondie z malinami smakuje obłędnie, więc świetnie sprawdzi się na deser po rodzinnym obiedzie. Można je upiec na niedzielę lub na imprezę. Bez względu na okoliczności wyśmienite blondie z malinami będzie smakować zawsze i każdemu.
SKŁADNIKI
- 200 g cukru
- 180 g roztopionego masła
- 150 g malin
- 150 g gotowego budyniu śmietankowego
- 130 g mąki pszennej
- 100 g posiekanej białej czekolady
- 3 jajka
- 2 opakowania budyniu śmietankowego w proszku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do roztopionego masła wsypać cukier i ubić, aż powstanie jasna i puszysta masa.
- Cały czas ubijając, dodawać po 1 jajku. Miksować do połączenia składników.
- Stopniowo wsypywać mąkę pszenną i proszek budyniowy. Wymieszać do połączenia składników.
- Wsypać posiekaną białą czekoladę i krótko wymieszać.
- Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć gotowy budyń śmietankowy i ułożyć maliny. Delikatnie wymieszać za pomocą patyczka do szaszłyków.
- Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 45 minut, aż stanie się złote.
- Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
- Podawać na deser na rożne okazje.