Pstrąg

Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych - bogata np. w korzystne dla zdrowia kwasy omega-3. Warto więc od czasu do czasu przerzucić się z ryb morskich na coś lokalnego! Przepisów na pstrąga jest mnóstwo - od smażenia przez pieczenie aż po grillowanie. Świetnie smakuje też w wersji wędzonej.

Pstrąg

Rybne kotlety ze słoniną: soczyste i pyszne mielone z chudej ryby

Mielone z chudej ryby oraz  słoniną wieprzowa zawsze są soczyste i tak smaczne, że palce lizać! Z tym przepisem nigdy więcej nie będziecie narzekać, że mięso ryby jest chude i drewniane. Nim zaczniecie gotować, przeczytajcie kilka ważnych wskazówek zamieszczonych pod przepisem. Do dzieła! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Przepyszny pstrąg z migdałami - klasyczny przepis

Pstrąg z migdałami to klasyczny sposób przyrządzania tej pysznej ryby. Niesłychanie prosty, ale dzieki dodatkowi migdałów - wykwintny. Tak przygotowany pstrąg zadowoli nawet  najwybredniejsze podniebienia!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tęczowy pstrąg pieczony w folii z pesto i pomidorkami: dla zdrowia, dla rodziny

Tęczowy pstrąg pieczony w folii z pesto i pomidorkami to zdrowa porcja sycącej ryby. Pstrąg tęczowy należy do ryb łososiowatych. Jest wszechstronną rybą, którą można piec, gotować i smaży. Pieczony zachowuje jędrność i doskonały smak. Pieczenie ma tę zaletę, że przygotowanie obiadu nie jest pracochłonne i nie wydziela żadnych przykrych zapachów. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Łatwy makaron z pstrągiem tęczowym w kremowym sosie: pyszny obiad dla rodziny

Makaron z pstrągiem tęczowym to pyszne danie na rodzinny obiad. Prosty przepis na to szybkie danie krok po kroku poprowadzi was przez meandry gotowania. Delikatny kremowy sos i przepyszne ryba skuszą każdego, nawet niejadka. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to świetny obiad nie tylko dla tych, co na diecie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 340 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Ryba pieczona z pieczarkami: przepis dietetyczny

Ryba pieczona z pieczarkami to prosty przepis na dietetyczny obiad. W przepisie można wykorzystać każdy rodzaj ryby słodkowodnej lub morskiej. Pieczony filet rybny z warzywami będzie smakował każdemu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba po myśliwsku z kurkami: przepis na rybę z pieca

Ryba po myśliwsku z kurkami to przepis na rybę z pieca. Pstrąg, dorsz lub łosoś, kilka ząbków czosnku, śwież lub mrożone kurki  i kieliszek białego wina to prawie wszystkie składniki ryby po myśliwsku. To proste danie o zachwycającym smaku zachwyci was. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Tatar z pstrąga tęczowego z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami

Tatar z pstrąga tęczowego z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami to jedna z ulubionych przystawek Roberta Sowy. Robert Sowa, szef kuchni, właściciel N31 restaurant by Robert Sowa oraz Fork restaurant, zawsze stawia na jakość produktów, kojarząc doskonałe smaki w wyborne danie. Tatar z pstrąga tęczowego to jedno z tych dań które można przygotować w zaciszu kuchni, tak jak kuchmistrz. Przepis pochodzi z książki Roberta Sowy „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół”.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Grillowany pstrąg z syropem klonowym i warzywami

Pstrąg z syropem klonowym z dodatkiem warzyw to może być hit letnich grillowych przyjęć. A i w chłodniejszej porze roku można rybę przygotować na domowym grillu elektrycznym. Wypróbuj nasz przepis na grillowanego  pstrąga z syropem klonowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pstrąg pieczony w całości z pieczarkami i dynią

Pstrąg pieczony w całości z pieczarkami i dynią zachowuje wilgotność i niebywały smak. Rybia pieczona razem z warzywami to gotowa porcja odżywczego białka i niezbędnych witamin. Dodatek pikantnych przypraw nadaje potrawie charakteru.  Polecamy również inne przepisy na dania z pstrąga: Pstrąg faszerowany z orzechami, Pstrąg w sosie winogronowym oraz Pstrąg cytrynowo-ziołowy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 5