Tatar z pstrąga tęczowego z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami
2021-11-30
łatwy
20 min
4
Dieta bezglutenowa
Tatar z pstrąga tęczowego z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami to jedna z ulubionych przystawek Roberta Sowy. Robert Sowa, szef kuchni, zawsze stawia na jakość produktów, kojarząc doskonałe smaki w wyborne danie. Tatar z pstrąga tęczowego to jedno z tych dań które można przygotować w zaciszu kuchni, tak jak kuchmistrz. Przepis pochodzi z książki Roberta Sowy „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół”.
SKŁADNIKI
- 400 g filetów ze świeżego pstrąga bez skóry
- 1 łyżka posiekanych Kaparów Smak
- 6 posiekanych Suszonych pomidorów z ziołami Smak
- 6 posiekanych Czarnych oliwek Smak
- 6 posiekanych Zielonych oliwek Smak
- 6 Pieczarek marynowanych Smak
- 8 posiekanych Ogóreczków konserwowych z chili Smak
- 1 pęczek posiekanej świeżej bazylii
- 1 posiekana w kostkę cebula
- 4 łyżki oleju z Suszonych pomidorów z ziołami Smak
- Do smaku:
- Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
- Sól morska Prymat
- Do dekoracji:
- świeże kiełki ziół
- jajka przepiórcze
- czerwony kawior
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Świeże filety rybne układamy na desce i dokładnie siekamy.
- Następnie przekładamy do dużej szklanej miski, dodajemy wszystkie pozostałe składniki tatara, starannie mieszamy, doprawiając do smaku i schładzamy.
- Przygotowanego tatara podajemy z ugotowanymi jajkami przepiórczymi, kiełkami i czerwonym kawiorem oraz z grzankami z białej bagietki.
Czy umami nas mami? Co to jest umami?