Tatar z pstrąga tęczowego z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami

2021-11-30
Tatar z pstrąga tęczowego Robert Sowa
Autor: Wydawnictwo Burda
łatwy
20 min
4

Dieta bezglutenowa

Tatar z pstrąga tęczowego z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami to jedna z ulubionych przystawek Roberta Sowy. Robert Sowa, szef kuchnizawsze stawia na jakość produktów, kojarząc doskonałe smaki w wyborne danie. Tatar z pstrąga tęczowego to jedno z tych dań które można przygotować w zaciszu kuchni, tak jak kuchmistrz. Przepis pochodzi z książki Roberta Sowy „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół”.

SKŁADNIKI

  • 400 g filetów ze świeżego pstrąga bez skóry
  • 1 łyżka posiekanych Kaparów Smak
  • 6 posiekanych Suszonych pomidorów z ziołami Smak
  • 6 posiekanych Czarnych oliwek Smak
  • 6 posiekanych Zielonych oliwek Smak
  • 6 Pieczarek marynowanych Smak
  • 8 posiekanych Ogóreczków konserwowych z chili Smak
  • 1 pęczek posiekanej świeżej bazylii
  • 1 posiekana w kostkę cebula
  • 4 łyżki oleju z Suszonych pomidorów z ziołami Smak
  •  
  • Do smaku:
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
  • Sól morska Prymat
  •  
  • Do dekoracji:
  • świeże kiełki ziół
  • jajka przepiórcze
  • czerwony kawior

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Świeże filety rybne układamy na desce i dokładnie siekamy.
  • Następnie przekładamy do dużej szklanej miski, dodajemy wszystkie pozostałe składniki tatara, starannie mieszamy, doprawiając do smaku i schładzamy.
  • Przygotowanego tatara podajemy z ugotowanymi jajkami przepiórczymi, kiełkami i czerwonym kawiorem oraz z grzankami z białej bagietki.
Czy umami nas mami? Co to jest umami?

Wypróbuj nasze przepisy na tatar ze śledzi!