Pstrągi w kminku - przepis na pachnącą kminkiem grillowaną rybę
2021-07-22
łatwy
20 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Pstrągi w kminku to aromatyczny sposób na pyszna rybę z grilla. W sezonie letnim tylko tak przygotowuję je dla rodzinki. Zimą z kolei przyrządzam je w piekarniku, są równie dobre.
SKŁADNIKI
- 4 nieduże pstrągi
- 4 gałązki natki pietruszki
- 4 plastry cebuli
- sok z cytryny
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- szczypta cukru
- 0,5 łyżeczki kminku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sok wyciśnięty z cytryny dokładnie wymieszać z olejem, solą, pieprzem, cukrem i kminkiem.
- W tak przygotowaną marynatę włożyć wypatroszone, umyte i osuszone ryby.
- Odstawić na dwie godziny, od czasu do czasu przekręcać, aby równomiernie się zamarynowały.
- Wyjąć z marynaty, ułożyć na tacce do grillowania. DO każdej ryby włożyć gałązkę pietruszki i plaster cebuli.
- Piec na grillu z obu stron do zrumienienia.
Grill – rodzaje, jaki powinien być dobry grill?