Kaczka

Jej tłusta skórka to jednocześnie wabik dla smakoszy, jak i straszak na osoby na diecie. Ale odpowiednio przygotowane mięso z kaczki nie musi być bardzo kaloryczne. Współczesne kulinarne trendy wręcz hołubią kaczkę, a to dobra wiadomość dla rodzimej kuchni, bo można przywrócić świetność dawnym recepturom.

Kaczka

Smaki rodzinnego domu

Tradycyjna kuchnia polska jest smaczna i inspirująca. Niestety, nie wszystkie produkty przed laty wykorzystywane w kuchniach naszych babć możemy kupić na co dzień. Teraz wiele z nich, np. dziczyznę, królika czy suma dostaniemy w Biedronce. Warto po nie sięgnąć, by przypomnieć sobie smaki rodzinnego domu. KACZKA Z JABŁKAMI I Z CZERWONĄ KAPUSTĄ

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kaczka z jabłkami pieczona w rękawie: przepis jak upiec kaczkę żeby była soczysta

Kaczka z jabłkami to jedna z najłatwiejszych i najsmaczniejszych potraw. Wystarczy tylko kaczkę przyprawić, obłożyć pokrojonymi jabłkami i wstawić do piekarnika. Jeśli zależy Wam na miękkim kaczym mięsie i chrupkiej skórce, upieczcie kaczkę w rękawie. To proste!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jakie jabłka do kaczki - z jakimi jabłkami piec kaczkę?

Jakie jabłka do kaczki? Jakie jabłka wybrać, by upieczona z nimi kaczka była cudownie soczysta i smaczna? Czy rodzaj jabłek ma znaczenie?

Pieczona kaczka nadziewana mięsem mielonym: przepis na obfity obiad

Pieczona kaczka to sycący obiad dla 4 do 6 osób. Ale gdy ją nadziejemy farszem mięsnym, z łatwością nasycimy 8 osób. Oto sprytny sposób na rozmnożenie 1 kaczki na większą rodzinę! Smacznego!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Azjatycki rosół z kaczki: oszczędny przepis z porcji rosołowej

Rosół z kaczki jest obłędnie smaczny. Jednak kaczka nie należy do taniego drobiu, dlatego warto wykorzystać dostępne w sklepach porcje rosołowe. Taka porcja na rosół zawiera korpus, skrzydła i szyjkę kaczki. Jest doskonałym źródłem soli mineralnych (zobacz niżej). Oto oszczędny przepis na rosół z kaczki po azjatycku. Pikantny, zdrowy, pyszny!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pieczona kaczka marynowana w piwie: nowy, rewelacyjny przepis na kaczkę po pekińsku

Pieczona kaczka marynowana w piwie to dużo łatwiejszy przepis na kaszkę po pekińsku. Przepis jest specjalnie przystosowany do domowych piekarników, w których nie można zawiesić kaczej tuszki na haczyku i piec pionowo. Kluczowy dla smaku jest tu czas marynowania w piwie z przyprawami. Oto nowy, rewelacyjny przepis na kaczkę po pekińsku!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pieczona kaczka na święta: TOP 10 nowych przepisów na świąteczną kaczkę

Pieczona kaczka to klasyczne danie bożonarodzeniowego stołu. Przygotowanie pieczonej kaczki jest banalnie łatwe.  Oto TOP 10 nowych przepisów na świąteczną kaczkę, które Was zachwycą! 

Kacze udka pieczone z pomarańczą i jałowcem: łatwy przepis na soczyste nóżki kaczki

Kacze udka pieczone z pomarańczą i jałowcem rozpływają się w ustach. Miękkie, ciemne mięso kaczych nóżek idealnie nadaje się do pieczenia. Skóra na nóżkach jest mniej tłusta, co nie jest faktem bez znaczenia. Oto łatwy przepis na soczyste nóżki kaczki prosto z piekarnika! Warto poświęcić im trochę czasu!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Mistrzowska kaczka pieczona z jabłkami i śliwkami: obłędnie pyszna, szalenie łatwa

Pieczona kaczka to pyszne i efektowne danie, które podkreśla rodzinne i odświętne okazje do spotkań.  Każdy może zostać mistrzem pieczenia kaczki. Wystarczy postępować krok po kroku zgodnie z tym przepisem. Sukces gwarantowany! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kaczka pieczona z rabarbarem - przepis na znakomite danie sezonowe

Rabarbar dostępny jest wiosną i latem. Jest bogaty w potas, wapń, magnez, żelazo, witaminy C, B1, A. Przygotowany z kaczką, mięsem nie zakwaszającym organizmu, staje się zdrowym obiadem. Podajemy sprawdzony przepis na kaczkę pieczoną z rabarbarem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 55 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 8