Carpaccio z kaczki z truskawkami według Magdy Gessler [przepis z Kuchennych rewolucji]
2021-11-23
średni
25 min
4
Carpaccio z kaczki z truskawkami, podawane w Sielskiej Zagrodzie w Nowym Dworze Gdańskim, Magda Gessler uznała za danie wręcz obłędne! Przeczytaj, jak je przygotować według przepisu z "Kuchennych rewolucji".
SKŁADNIKI
- filet z kaczki
- oliwa
- czosnek
- sól, kolorowy pieprz
- sałata lodowa
- truskawki
- ocet balsamiczny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pierś z kaczki natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Głęboko naciąć wszerz, żeby ciepło dochodziło do środka.
- Smażyć na patelni. Gotową pokroić na cieniutkie plasterki.
- Kaczkę ułożyć dookoła talerza, w środku umieścić wcześniej umytą i drobno porwaną sałatę lodową z truskawkami i octem balsamicznym.