Rogale marcińskie - 9 sprawdzonych przepisów nie tylko na słodko
Rogal świętomarciński to tradycyjna potrawa na 11 listopada - kiedyś typowa dla Poznania, gdzie obchody Świętego Marcina są najhuczniejsze, ale stopniowo zyskała popularność w całej Polsce.
Rogale marcińskie tradycyjnie serwowane są na słodko - z masą z białego maku i lukrem. Ale nawet Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach zdecydowała się na złamanie tego przepisu i wymyśliła rogale marcińskie z gęsiną.
Jeżeli nie znasz rogali marcińskich - sprawdź jak łatwo je zrobić. Jeżeli wolisz inne smaki - sprawdź nasze podkręcone przepisy na rogale, które twoi goście docenią nie tylko 11 listopada, który jest również Świętem Niepodległości,
W galerii poniżej znajdziesz 9 przepisów na rogaliki plus bonus, dzięki któremu menu na 11 listopada będzie wyjątkowo smakowite.
NA SKRÓTY: Przepis na rogale marcińskie krok po kroku >