Zestaw świątecznych wypieków w polskich domach często jest bardzo tradycyjny i nie ma się czemu dziwić, czasem przecież cały rok czekamy na słynny makowiec babci, czy wyjątkowy piernik cioci. Ale jeśli w twoim domu dotychczas na stole nie pojawiały się samodzielnie przygotowane wypieki lecz gotowe wyroby, to w dobie rosnących cen, które często wpływają na pogarszanie się jakości ciast albo na ich niebotyczne koszty może warto pokusić się o zmianę tego i samodzielne przygotowanie ciast na święta?
Nie chcesz konkurować z babcią czy ciocią, pragniesz czegoś innego, co będzie twoim znakiem firmowym na święta? Przełam tradycję i przygotuj ciasto, które dotychczas nie gościło na waszych stołach podczas rodzinnych uroczystości. Brakuje ci pomysłów? Zajrzyj do naszej galerii, w której znajdziesz 13 przepisów na pyszne słodkości świąteczne, i tradycyjne, i modne, i nowoczesne. Tu z pewnością każdy znajdzie przepisy dal siebie.
Galeria: 13 przepisów na niesamowite ciasta na Boże Narodzenie.
Bazą wielu ciast, nie tylko tych świątecznych, jest biszkopt, który powinien być puszysty i równy jak stół. Wbrew pozorom przygotowanie takiego biszkoptu nie jest trudne ani czasochłonne, jednak wymaga trzymania się kilku zasad. Jakich? Obejrzyj wideo poniżej i poznaj sekrety przygotowania idealnego biszkoptu.