Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Euforia

Euforia

Euforia to deser wystrzałowy, bombowy, obezwładniający i fantastyczny. Aromatyzowany kawa biszkopt połączony z aksamitnym kremem czekoladowym i wyrazistą tekstura masy makowo-orzechowej dają tak cudowne połączenie, że kubki smakowe wpadają w euforię już przy pierwszym kęsie. PRZEPIS NA CIASTO EUFORIA

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Na Boże Narodzenie przygotowujemy okazałe i niezwykłe ciasta. Popisujemy się swoim kunsztem i wyczuciem smaku. Oto przepis na łatwy tort w stylu tiramisu, ale o dobrze nam znanym smaku cynamonu. Nic bardziej do siebie nie pasuje niż kawa i cynamon. Po prostu skandalicznie łatwe i pyszne ciasto świąteczne! Do roboty! OTO PRZEPIS NA TORT TIRANMISU!
 
  

Źródło: com
Rozwiń
Makowy popapraniec

Makowy popapraniec

Popapraniec - pod tą intrygująca nazwą kryje się prawdziwy rarytasik. Nie dość że popapraniec jest przepyszny, to z zasady nie trzeba się zbytnio do jego przygotowania przykładać. To ciasto ma być nieco niechlujne i pomieszane, właśnie popaprane. I tak smakuje wybornie. OTO PRZEPIS NA CIASTO POPAPRANIEC!

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Ciasto kijowskie

Ciasto kijowskie

Ciasto kijowskie lub tort kijowski to ukraińskie cudo, którego warto spróbować. To bezowo-orzechowe cudo swoim smakiem zdumiewa, koi i uzależnia. Owszem wymaga nieco wysiłku, ale warte jest każdej minuty spędzonej przy jego przygotowaniu. Jest idealne, by uświetnić ważne chwile i uroczystości rodzinne. OTO PRZEPIS NA CIASTO KIJOWSKIE!

Źródło:
Rozwiń
Tradycyjny makowiec

Tradycyjny makowiec

Wśród ciast i świątecznych wypieków na wigilijnym stole nie może zabraknąć makowca. Mak według staropolskiej tradycji symbolizuje dostatek. Przed wami przepis na pyszny, klasyczny makowiec z lukrem. OTO PRZEPIS NA TRADYCYJNY MAKOWIEC Z LUKREM!

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Nemezis

Nemezis

Ciasto NEMEZIS to prawdziwa czekoladowa eksplozja. Nie zawiera w sobie mąki, więc jest wilgotne i kremowe. Smakuje bardziej jak truflowe czekoladki - tak jak one jest mocno czekoladowe i tak samo przyjemnie rozpuszcza się w ustach. Jest niesamowite, fantastyczne i jedyne w swoim rodzaju. OTO PRZEPIS NA CZEKOLADOWE NEMEZIS!

Źródło:
Rozwiń
Piernik

Piernik

Świąteczny piernik to obowiązkowy element bożonarodzeniowego menu. W Polsce przysmak ten pojawił się w połowie XVIII wieku i był, podobnie jak w innych krajach, symbolem dobrobytu i wysokiego statusu społecznego. OTO PRZEPIS NA ŚWIĄTECZNY PIERNIK!

Źródło:
Rozwiń
Pani Dulska

Pani Dulska

Ciasto PANI DULSKA to idealny deser na pokaz. W końcu nazwa zobowiązuje. Wymaga nieco wysiłku, ale warte jest każdej poświęconej minuty, bo smakuje tak dobrze, że ciężko o nim zapomnieć. OTO PRZEPIS NA CIASTO PANI DULASKA!

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Marysieńka

Marysieńka

Marysieńka to jeden z wybitnych deserów siostry Anastazji. To połączenie kakaowego biszkoptu z aksamitnym kremem śmietankowym i plackiem orzechowym jest tak pyszne, że trudno się od niego oderwać. OTO PRZEPIS NA ORZECHOWĄ MARYSIEŃKĘ!

Źródło:
Rozwiń
Ciasto piernikowe na herbacie

Ciasto piernikowe na herbacie

Ciasto piernikowe na herbacie może zastąpić tradycyjny piernik przełożony powidłami. Miękkie warstwy herbacianego piernika przełożone puszystym kremem budyniowym wzbudzą szczery zachwyt Twoich bliskich. To łatwe ciasto o przepysznym smaku. OTO PRZEPIS NA CIASTO PIERNIKOWE NA HERBACIE!

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Przynęta brzyduli

Przynęta brzyduli

Przynęta brzyduli to pyszny deser o niezapomnianym smaku. Aromatyczny korzenny biszkopt, masa grysikowa, delikatny krem z mascarpone i dżem malinowy tworzą świetną kompozycję, której bardzo trudno się oprzeć. OTO PRZEPIS NA PRZYNĘTĘ RZYDULI!

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Orzechowiec z toffi

Orzechowiec z toffi

Orzechowiec z toffi to miękkie delikatne ciasto orzechowe, przełożone kremem toffi, o delikatnej konsystencji. Po prostu orzechowo-czekoladowy cud, który warto przygotować nie tylko od święta, zwłaszcza jeśli mamy do dyspozycji orzechy włoskie. PRZEPIS NA ORZECHOWEIEC Z TOFFI!

Źródło:
Rozwiń
Miodownik

Miodownik

Tradycyjny polski miodownik to doskonałe ciasto, które choć kojarzy nam się ze świętami, można upiec również w dzień powszedni. Przepis na miodownik nie należy do najprostszych, ale jego wspaniały smak wart jest poświęconego czasu. Wypróbuj sprawdzoną recepturę NA TRADYCYJNY POLSKI MIODOWNIK!

Źródło:
Rozwiń
Powrót
Ciasto euforia
Świąteczny tort TIRAMISU z cynamonem: ciasto na Boże Narodzenie
Makowy popapraniec
Ciasto kijowskie
Makowiec na święta
Ciasto nemezis
Świąteczny piernik
Pani Dulska - ciasto na niedzielę, które nie daje o sobie zapomnieć przez cały tydzień
Ciasto Marysieńka
Ciasto piernikowe na herbacie: łatwy przepis na miękki piernik z kremem budyniowym
Przynęta brzyduli
Cudowny orzechowiec z toffi - idealne ciasto nie tylko od święta
Tradycyjny polski miodownik: sprawdzony przepis
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email