Ciasta na Boże Narodzenie
Euforia
Euforia to deser wystrzałowy, bombowy, obezwładniający i fantastyczny. Aromatyzowany kawa biszkopt połączony z aksamitnym kremem czekoladowym i wyrazistą tekstura masy makowo-orzechowej dają tak cudowne połączenie, że kubki smakowe wpadają w euforię już przy pierwszym kęsie. PRZEPIS NA CIASTO EUFORIA
Tort tiramisu
Na Boże Narodzenie przygotowujemy okazałe i niezwykłe ciasta. Popisujemy się swoim kunsztem i wyczuciem smaku. Oto przepis na łatwy tort w stylu tiramisu, ale o dobrze nam znanym smaku cynamonu. Nic bardziej do siebie nie pasuje niż kawa i cynamon. Po prostu skandalicznie łatwe i pyszne ciasto świąteczne! Do roboty! OTO PRZEPIS NA TORT TIRANMISU!
Makowy popapraniec
Popapraniec - pod tą intrygująca nazwą kryje się prawdziwy rarytasik. Nie dość że popapraniec jest przepyszny, to z zasady nie trzeba się zbytnio do jego przygotowania przykładać. To ciasto ma być nieco niechlujne i pomieszane, właśnie popaprane. I tak smakuje wybornie. OTO PRZEPIS NA CIASTO POPAPRANIEC!
Ciasto kijowskie
Ciasto kijowskie lub tort kijowski to ukraińskie cudo, którego warto spróbować. To bezowo-orzechowe cudo swoim smakiem zdumiewa, koi i uzależnia. Owszem wymaga nieco wysiłku, ale warte jest każdej minuty spędzonej przy jego przygotowaniu. Jest idealne, by uświetnić ważne chwile i uroczystości rodzinne. OTO PRZEPIS NA CIASTO KIJOWSKIE!
Tradycyjny makowiec
Wśród ciast i świątecznych wypieków na wigilijnym stole nie może zabraknąć makowca. Mak według staropolskiej tradycji symbolizuje dostatek. Przed wami przepis na pyszny, klasyczny makowiec z lukrem. OTO PRZEPIS NA TRADYCYJNY MAKOWIEC Z LUKREM!
Nemezis
Ciasto NEMEZIS to prawdziwa czekoladowa eksplozja. Nie zawiera w sobie mąki, więc jest wilgotne i kremowe. Smakuje bardziej jak truflowe czekoladki - tak jak one jest mocno czekoladowe i tak samo przyjemnie rozpuszcza się w ustach. Jest niesamowite, fantastyczne i jedyne w swoim rodzaju. OTO PRZEPIS NA CZEKOLADOWE NEMEZIS!
Piernik
Świąteczny piernik to obowiązkowy element bożonarodzeniowego menu. W Polsce przysmak ten pojawił się w połowie XVIII wieku i był, podobnie jak w innych krajach, symbolem dobrobytu i wysokiego statusu społecznego. OTO PRZEPIS NA ŚWIĄTECZNY PIERNIK!
Pani Dulska
Ciasto PANI DULSKA to idealny deser na pokaz. W końcu nazwa zobowiązuje. Wymaga nieco wysiłku, ale warte jest każdej poświęconej minuty, bo smakuje tak dobrze, że ciężko o nim zapomnieć. OTO PRZEPIS NA CIASTO PANI DULASKA!
Marysieńka
Marysieńka to jeden z wybitnych deserów siostry Anastazji. To połączenie kakaowego biszkoptu z aksamitnym kremem śmietankowym i plackiem orzechowym jest tak pyszne, że trudno się od niego oderwać. OTO PRZEPIS NA ORZECHOWĄ MARYSIEŃKĘ!
Ciasto piernikowe na herbacie
Ciasto piernikowe na herbacie może zastąpić tradycyjny piernik przełożony powidłami. Miękkie warstwy herbacianego piernika przełożone puszystym kremem budyniowym wzbudzą szczery zachwyt Twoich bliskich. To łatwe ciasto o przepysznym smaku. OTO PRZEPIS NA CIASTO PIERNIKOWE NA HERBACIE!
Przynęta brzyduli
Przynęta brzyduli to pyszny deser o niezapomnianym smaku. Aromatyczny korzenny biszkopt, masa grysikowa, delikatny krem z mascarpone i dżem malinowy tworzą świetną kompozycję, której bardzo trudno się oprzeć. OTO PRZEPIS NA PRZYNĘTĘ RZYDULI!
Orzechowiec z toffi
Orzechowiec z toffi to miękkie delikatne ciasto orzechowe, przełożone kremem toffi, o delikatnej konsystencji. Po prostu orzechowo-czekoladowy cud, który warto przygotować nie tylko od święta, zwłaszcza jeśli mamy do dyspozycji orzechy włoskie. PRZEPIS NA ORZECHOWEIEC Z TOFFI!
Miodownik
Tradycyjny polski miodownik to doskonałe ciasto, które choć kojarzy nam się ze świętami, można upiec również w dzień powszedni. Przepis na miodownik nie należy do najprostszych, ale jego wspaniały smak wart jest poświęconego czasu. Wypróbuj sprawdzoną recepturę NA TRADYCYJNY POLSKI MIODOWNIK!