Beszamel.pl poleca książkę „Coś na ząb”. Sprawdź, dlaczego warto ją mieć?
Beszamel.pl poleca książkę „Coś na ząb”. Sprawdź, dlaczego warto ją mieć?
Przystawka, zakąska, starter, zagryzka, przekąska, przegryzka… – małe, pyszne co nieco. Wszystko to możemy zaliczyć do finger food, czyli jedzenia na jeden kęs, spożywanego bez sztućców i talerzy. Czym się różnią znajdziesz w książce „Coś na ząb”. Stamtąd też dowiesz się, które małe dania pasują do alkoholi, a które – nie.
Oprócz praktycznych informacji w książce „Coś na ząb” znajdziesz ciekawe menu:
- na damskie spotkania przy winku (gdy każda z pań jest na jakiejś diecie),
- na męskie wieczory przy piwie (np. podczas oglądania meczu),
- na imprezy domowe (szczególnie rekomendujemy takie, które będą hitem sylwestrowego wieczoru!)
- przyjęcia dla dzieci.
Jest w czym wybierać, bo podajemy ponad 80 przepisów na rozmaite przekąski:
- na zimno i na ciepło,
- z warzyw, wędlin, serów, marynat itd.
- na podstawkach z krakersów, pumpernikla, minigrzankach, w cieście francuskim i kruchym,
- w formie kulek, paluszków, koreczków, tartinek, pasztecików, zawijańców, szaszłyczków, minipierożków, bruschetty, mini kanapeczek, roladek, łódeczek, minibabeczek, pizzerinek, tartaletek, miniquichy itp.
Z książki „Coś na ząb” dowiesz się też, jak pięknie podać małe dania na łupkowych płytkach, desce, w szklaneczkach, kokilkach, w papilotkach, nabijane na widelczyki, patyczki, szpadki, w szklaneczkach i kieliszkach, na porcelanowych łyżkach, specjalnych talerzykach i miseczkach do finger food.
Poznaj kilka przepisów z książki:
Roladki z cukinii z ziołowym dipem
Rolada szpinakowa z kurczakiem
Ślimaczki z pomidorami i „ricottą” z tofu