Ślimaczki z pomidorami i „ricottą” z tofu

2021-03-29
Ślimaczki z pomidorami i „ricottą” z tofu
Autor: Shutterstock Ślimaczki z pomidorami i „ricottą” z tofu to błyskawiczne danie bez mleka, jajek i orzechów, którą z powodzeniem zaserwujesz na kinderbalu.
łatwy
40 min
4

Ślimaczki z pomidorami i „ricottą” z tofu to błyskawiczne danie bez mleka, jajek i orzechów, które z powodzeniem zaserwujesz na kinderbalu.

SKŁADNIKI

  • Ricotta:
  • kostka tofu
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • duża garść liści bazylii
  • łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • łyżka oliwy
  • opakowanie ciasta francuskiego (375 g)
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • po łyżeczce oregano i bazylii

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Składniki na ricottę zmiksuj blenderem, odstaw do lodówki.
  • Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj przecierem pomidorowym z przyprawami. Następnie równomiernie rozsmaruj na nim ricottę.
  • Zwiń w rulon wzdłuż krótszego boku. Pokrój rulon na plastry, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 minut w 180ºC.
  • Więcej przepisów na małe co nieco znajdziesz w książce „Coś na ząb”, która jest dostępna w salonikach prasowych i na stronie www.sklep.grupazpr.pl w zakładce SuperHobby