Awokado z krewetkami: lekkie danie na sylwestrową noc

Awokado z krewetkami: lekkie danie na sylwestrową noc

Autor Zdjęcia: Sylwester Rejmer

Awokado z krewetkami - sylwestrowy kalejdoskop smaku!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Awokado z krewetkami - ta oryginalna i atrakcyjna potrawa na pewno zadowoli najdelikatniejsze podniebienia sylwestrowych gości! Danie wybornie smakuje z bagietką i schłodzonym białym winem.

Sprawdź także:Sałatka z kozim serem, Paella z owocami morza oraz Zielone masło z Cypru

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Awokado przekrój, delikatnie wyjmij pestkę, skrop obficie cytryną, by owoc nie sczerniał.

  • W miseczce przygotuj farsz: krewetki odsącz, wymieszaj z majonezem, dodaj kieliszek koniaku oraz po szczypcie soli i pieprzu.

  • Farszem wypełnij w awokado miejsce po pestce. Wierzch udekoruj natką.

Ocena: 5