Ciasto CYGANKA - magiczny czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i wiśniową konfiturą
Awokado z krewetkami: lekkie danie na sylwestrową noc

Autor Zdjęcia: Sylwester Rejmer
Awokado z krewetkami - sylwestrowy kalejdoskop smaku!
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 3 OSÓB
Awokado z krewetkami - ta oryginalna i atrakcyjna potrawa na pewno zadowoli najdelikatniejsze podniebienia sylwestrowych gości! Danie wybornie smakuje z bagietką i schłodzonym białym winem.
Sprawdź także:Sałatka z kozim serem, Paella z owocami morza oraz Zielone masło z Cypru
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Awokado przekrój, delikatnie wyjmij pestkę, skrop obficie cytryną, by owoc nie sczerniał.
W miseczce przygotuj farsz: krewetki odsącz, wymieszaj z majonezem, dodaj kieliszek koniaku oraz po szczypcie soli i pieprzu.
Farszem wypełnij w awokado miejsce po pestce. Wierzch udekoruj natką.