Biała kiełbasa z konfiturą z cebuli według Magdy Gessler

Biała kiełbasa z konfiturą z cebuli według Magdy Gessler

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Biała kiełbasa według przepisu Magdy Gessler to biała kiełbasa z cebulową konfiturą!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Przepis na białą kiełbasę z cebulowym musem Magdy Gessler zawojuje wielkanocny stół! Biała kiełbasa podawana z konfiturą z cebuli jest wyjątkowo smaczna i zachwyca aromatem. Sprawdź, jak przyrządzić białą kiełbasę na Wielkanoc według oryginalnej receptury Magdy Gessler. 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cebulę obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę.

  • Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę na złoty kolor. Dolej bulion, dodaj 1 liść laurowy, 3-4 ziarna ziela angielskiego, miód, ocet balsamiczny i goździki. Duś na wolnym ogniu, aż cebula całkowicie się rozpadnie. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • Kiełbasę ugotuj we wrzącej wodzie z pozostałymi przyprawami (liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, pieprz).

  • Gotową kiełbasę podawaj z konfiturą z cebuli.

Ocena: 4,5