Kanapki z tatarem ze śledzi - pomysł na pyszną przekąskę

Kanapki z tatarem ze śledzi - pomysł na pyszną przekąskę

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Tatar ze śledzia na chlebie to dobry pomysł na smaczną przekąskę.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tatar ze śledzia to pyszna przekąska, która pobudzi kubki smakowe przed dalszą częścią biesiady. Można wykorzystać go również jako zakąskę do różnych napojów. Sprawdź, jak zrobić kanapki z tatarem ze śledzi.

Składniki

  • 4 filety śledziowe matiasy

  • 2 małe cebule

  • 15 dag ogórków konserwowych lub kiszonych

  • mały pęczek koperku

  • 100 ml kwaśnej śmietany

  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Filety śledzi matiasów drobno kroimy.

  • Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w drobniutką kostkę ogórek i kilka gałązek posiekanego koperku.

  • Całość łączymy z gęstą i kwaśną śmietaną.

  • Doprawiamy świeżo startym pieprzem i wstawiamy do lodówki.

  • Przed podaniem smarujemy kanapki tatarem, dekorując gałązkami koperku lub plasterkami ogórków konserwowych czy kiszonych.

Ocena: 3