Jaja faszerowane pieczarkami
Kanapki z tatarem ze śledzi - pomysł na pyszną przekąskę

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Tatar ze śledzia na chlebie to dobry pomysł na smaczną przekąskę.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Tatar ze śledzia to pyszna przekąska, która pobudzi kubki smakowe przed dalszą częścią biesiady. Można wykorzystać go również jako zakąskę do różnych napojów. Sprawdź, jak zrobić kanapki z tatarem ze śledzi.
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Filety śledzi matiasów drobno kroimy.
Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w drobniutką kostkę ogórek i kilka gałązek posiekanego koperku.
Całość łączymy z gęstą i kwaśną śmietaną.
Doprawiamy świeżo startym pieprzem i wstawiamy do lodówki.
Przed podaniem smarujemy kanapki tatarem, dekorując gałązkami koperku lub plasterkami ogórków konserwowych czy kiszonych.