Potrawy wigilijne: śledziowe roladki z fetą i oliwkami

Potrawy wigilijne: śledziowe roladki z fetą i oliwkami

Autor Zdjęcia: photos.com

Błyskawiczny śledź na Wigilię - przetestuj nasz przepis na roladki śledziowe z oliwkami i fetą

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Wigilijnego śledzia można przygotować na wiele sposobów. W tym świątecznym daniu warto połączyć rybę z serem feta i oliwkami. Podajemy przepis na śledziowe roladki z fetą i oliwkami - idealne na Wigilię. Do tej świątecznej potrawy wybrano śledzie w zalewie octowej, które są mniej kaloryczne niż śledzie w oleju, a do tego lepiej komponują się z serem feta.

Składniki

  • 6 gotowych filetów śledziowych w zalewie octowej

  • 6 łyżek sera feta light

  • 12 dużych zielonych oliwek faszerowanych papryką

  • pół cebuli

  • 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Na każdy filet śledziowy nałóż łyżeczkę sera feta i kilka piórek cebuli.

  • Zwiń śledzie w roladki i ułóż na płaskim talerzu. Na wierzch każdej roladki połóż przekrojoną na pół oliwkę.

  • Całość skrop oliwą z oliwek.

Ocena: 0