Pieczarki

Smaczne pieczarki już dawno przestały się kojarzyć wyłącznie z pizzą i zapiekankami. Ponieważ nie trzeba za nimi eksplorować leśnych kniei, są o wiele tańsze od grzybów leśnych. Doskonale czują się w towarzystwie masła, śmietany, mięsa czy makaronów. Śmiało można je też piec, grillować i faszerować.

Pieczarki

Kapitalne gołąbki z fasolą po ukraińsku: przepis wegański

Gołąbki z białą fasolą po ukraińsku to pyszne danie bezmięsne. Przyprawy oraz warzywa nadają fasoli intensywny smak, który pokochacie od pierwszego kęsa. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kapitalna zupa pieczarkowa z białą fasolą: gotowa w 15 minut

Zupa pieczarkowa z białą fasolą to niecodzienny przepis. Zupa jest smaczna, ma łagodny grzybowy smak i jest dobrym źródłem skrobi, dzięki dodatkowi ziaren fasoli. My wolimy wybierać fasolę z puszki, to bardzo ułatwia codzienne gotowanie, ale można oczywiście dobrej jakości suchą fasolę wcześniej namoczyć i ugotować w bulionie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Sycąca zapiekanka ryżowa z dynią i pieczarkami

Zapiekanka ryżowa z dynią i pieczarkami to sycąca potrawa. Może stanowić samodzielne danie lub dodatek do pieczonego mięsa. Pyszne skojarzenie ryżu, dyni, pieczarek i przyprawy curry, które pokocha cała twoja rodzina. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Oszczędne gołąbki z kiełbasą i pieczarkami

Gołąbki to danie uniwersalne. W zasadzie w liście kapusty można zawinąć wszystko. Pod warunkiem, że odpowiednio potrawę przyprawimy. Dlatego proponujemy oszczędne gołąbki z kiełbasą i pieczarkami - danie w którym można wykorzystać resztki kiełbas z lodówki, zwiędnięte pieczarki i czerstwe pieczywo. W duchu zero waste - czyli nie wyrzucamy, tylko twórczo przerabiamy!

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Rewelacyjne udka kurczaka zapiekane w sosie śmietanowym

Udka kurczaka zapiekane w sosie śmietanowym to łatwy sposób na pyszny obiad. Przygotowanie pieczonych udek z kurczaka nie jest skomplikowane. Wystarczy przygotować śmietanowy sos, zalać i wstawić do piekarnika, aby cieszyć się wybornym smakiem soczystego mięsa. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Łatwy makaron z pieczarkami w sosie pomidorowym

Makaron z pieczarkami w sosie pomidorowym to pyszne danie dla całej rodziny. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Boskie burgery z ciecierzycy i pieczarek

Burgery z ciecierzycy i pieczarek to pyszne danie nie tylko dla wegan. Pełne smaku, soczyste w środku i chrupiące z wierzchu kotleciki smakują wszystkim. Ich przygotowanie nie jest trudne. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Genialne naleśniki zapiekane z mięsem i warzywami

Naleśniki zapiekane z mięsem i warzywami to przepis stary jak świat. Jeśli jednak zwiniecie naleśniki w rulony i zapieczecie w formie keksowej to uzyskacie genialne danie obiadowe, którego nie powstydziłby się sam szef kuchni. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Znakomita wątróbka drobiowa po królewsku

Wątróbka drobiowa po królewsku przekona każdego do polubienia podrobów. Bardziej przypomina delikatny pasztetowy tort niż nielubianą smażoną wątróbkę. Doskonałe danie na spotkania rodzinne i imprezy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kapitalna pierś kurczaka pieczona z grzybami i warzywami

Pierś kurczaka pieczona z grzybami i warzywami, a właściwie warstwy filetu drobiowego przekładane pysznym farszem to idealne danie obiadowe. Zamiast klasycznej pieczeni warto czasem sięgnąć po przepis na to przepyszne danie. Warstwy mięsa są soczyste i pełne smaku. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 20