Super skrzydełka pieczone w piwie: hit na weekend

Super skrzydełka pieczone w piwie: hit na weekend

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Super przekąska na weekend - skrzydełka pieczone w piwie

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Skrzydełka pieczone w piwie to pyszna przekąska lub rodzinny obiad. Bardzo łatwo je przygotować. Skrzydełka są tanie, a jedzenie ich to czysta przyjemność. Najlepiej smakują z keczupem lub sosem jogurtowym. 

Składniki

  • 1 kg skrzydełek kurczaka

  • 2 butelki piwa

  • 4 łyżeczki przyprawy curry

  • 4 łyżeczki czosnku granulowanego

  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego

  • sól do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Przyprawy wymieszać razem.

  • Skrzydełka oczyścić z resztek piór, umyć i osuszyć. Natrzeć mieszanką przypraw.

  • Skrzydełka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać piwem. Piwo powinno przykrywać skrzydełka do 2/3 ich wysokości.

  • Naczynie ze skrzydełkami wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piec przez 40-50 minut.

  • Podawać posypane zieleniną. 

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was

Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,6