Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym

Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Krokiety nadziane pieczarkami i jajkami ugotowanymi na twardo to pyszna i niedroga przekąska

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym to świetna alternatywa dla naleśników nadziewanych mięsem. Pożywne krokiety bardzo łatwo przygotować. Jajeczno-grzybowe nadzienie będzie smakować każdemu. Wypróbuj przepis na naleśniki nadziewane pieczarkami i jajkami ugotowanymi na twardo i ciesz się smakiem tej pysznej przekąski. 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczarki pokroić drobno lub zetrzeć na tarce. Usmażyć na maśle.

  • Jajka drobno posiekać, wymieszać z pieczarkami, żółtym serem i posiekaną natką pietruszki. 

  • Naleśniki nadziewać farszem. Farsz ułożyć na środku połowy naleśnika, zawinąć równolegle brzeg, następnie boki i zrolować. 

  • Krokiety zrumienić na gorącym tłuszczu.

  • Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym


Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,0