Bez mąki pszennej, a pyszne i puszyste. Keto naleśniki z masłem orzechowym to fit hit

keto naleśniki z masłem orzechowym
Autor: Shutterstock Keto naleśniki z masłem orzechowym na śniadanie są pyszne i lekkie jak chmurka.
łatwy
20 min
2

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Czy na diecie keto trzeb rezygnować z naleśników? Jak się okazuje, przygotowane z odpowiednio dobranych składników naleśniki można bez obaw jeść na diecie niskowęglowodanowej. Fura keto naleśników wzbogaconych masłem orzechowym to pomysł na pyszne śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Naleśniki są pyszne i mają głęboki smak. Zobaczcie, jak zrobić dietetyczne naleśniki z masłem orzechowym.

Keto naleśniki z masłem orzechowym – składniki

Ketogeniczne naleśniki, które zawierają minimalną ilość węglowodanów, przyrządza się z prostych składników. Można je kupić w większych marketach, sklepach ze zdrową żywnością i w internecie. Na liście potrzebnych produktów nie ma mąki pszennej, mleka krowiego i białego cukru, dlatego bez wyrzutów sumienia można je jeść na diecie odchudzającej.

Z czego zrobić keto naleśniki, które prawie nie mają kalorii? Aby usmażyć pyszne naleśniki zgodne z wytycznymi diety keto, potrzebne są takie składniki jak:

  • jajka
  • masło orzechowe
  • napój migdałowy
  • mąka kokosowa
  • ekstrakt waniliowy
  • olej kokosowy
  • proszek do pieczenia

Jak zrobić keto naleśniki z masłem orzechowym?

Keto przepis na wyborne naleśniki bez mąki pszennej nie jest skomplikowany. Dzięki temu, że wszystkie czynności zostały dokładnie opisane, naleśniki wyjdą już za pierwszym razem. Przygotowanie jest też szybkie. Nie trzeba dużo czasu, aby zrobić dietetyczne ciasto naleśnikowe wzbogacone masłem orzechowym. Wystarczy zmiksować kilka składników, a następnie usmażyć je na patelni. Już po kilku minutach można cieszyć się wybornym smakiem keto naleśników.

Jak więc usmażyć furę smakowitych lekkich jak chmurka keto naleśników? Postępując według tego prostego keto przepisu, doskonałe naleśniki udadzą się za pierwszym razem.

Jak podawać keto naleśniki z masłem orzechowym?

Pyszne dietetyczne naleśniki z dodatkiem masła orzechowego będą smakować zawsze i każdemu. To propozycja na smakowite śniadanie prawie bez węglowodanów. Naleśniki, których smak podbija masło orzechowe, sprawdzą się nie tylko na diecie odchudzającej. Usmażone według tego sprawdzonego przepisu będą smakować każdemu bez względu na to, jaką dietę stosuje.

Keto naleśniki podkręcone masłem orzechowym świetnie smakują z różnymi dodatkami. Idealnie łączą z serkiem mascarpone czy kremowym serkiem. Można skropić je śmietaną. Smak dietetycznych naleśników bez mąki pszennej podkręcą posiekane orzechy i pestki granatu.

SKŁADNIKI

  • 6 jajek
  • 3/4 szklanki napoju migdałowego
  • 25 g mąki kokosowej
  • 3 łyżki miękkiego masła orzechowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1/2 łyżki ekstraktu waniliowego
  • 1/2 łyżki proszku do pieczenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka wbić do miski i wlać napój migdałowy. Dodać masło orzechowe i zmiksować na gładko.
  • Wsypać mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
  • Na patelni roztopić olej kokosowy i za pomocą łyżki wazowej nakładać porcje ciasta. Smażyć, aż ciasto się zetnie, a następnie przewrócić na drugą stronę. Smażyć, aż naleśniki nabiorą złotego koloru.
  • Podawać na śniadanie ze śmietaną, serkiem mascarpone, orzechami i pestkami granatu.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?
Anna Szulc-Górska
Redaktor

Dyplomowana dziennikarka z doświadczeniem w public relations. Wielbicielka zdrowego odżywiania, kuchni tajskiej i włoskiej. Fanka psychologicznych thrillerów, szwedzkich kryminałów, kina moralnego niepokoju i teleturniejów z wiedzy ogólnej. Skarbnica niepotrzebnych informacji. W przyszłości …

więcej