Najlepsze nadzienie do naleśników. Z tym kremem rozpływają się w ustach
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Naleśniki są pyszne i uniwersalne. Jeżeli lubicie naleśniki ze słodkimi dodatkami, sprawdźcie przepis na obłędny aksamitny krem. Dzięki niemu naleśniki smakują niesamowicie i podbiją niejedno podniebienie. Przepis na słodki krem do naleśników nie jest skomplikowany i robi się go tylko z czterech produktów. Oto sprawdzony przepis na najlepsze nadzienie do domowych naleśników.
Z czego zrobić najlepsze nadzienie do naleśników?
Do przyrządzenia pysznego kremu do domowych naleśników wykorzystuje się proste, niedrogie i łatwo dostępne produkty. Lista obejmuje tylko cztery składniki, które można kupić nawet w małych osiedlowych sklepikach. Co więc należy przygotować, aby zrobić najlepsze nadzienie do naleśników?
Na liście składników znalazły się takie produkty jak:
- mleko
- budyń w proszku
- serek mascarpone
- cukier
Zaletą tego kremu jest to, że można wykorzystać do niego budyń w ulubionym smaku. Pysznie smakuje krem z budyniem waniliowym i śmietankowym. Można zrobić go także z budyniem o smaku czekoladowym, bananowym lub krówkowym.
Jak zrobić najlepsze nadzienie do naleśników?
Przepis na pyszne domowe naleśniki po brzegi wypełnione obłędnym kremem nie jest skomplikowany. Przygotowanie kremu nie wymaga długich godzin w kuchni. Pierwszym krokiem jest usmażenie fury delikatnych naleśników, które nadziewa się aksamitnym kremem.
Jak więc zrobić pyszny domowy krem do naleśników?
- 1. krok – przygotowanie budyniu i odstawienie go do ostygnięcia
- 2. krok – zmiksowanie budyniu z serkiem mascarpone
- 3. krok – nadzianie naleśników kremem budyniowym
Jak podawać naleśniki z kremem budyniowym?
Naleśniki wypełnione pysznym kremem będą smakować zawsze i każdemu. Wystarczy zrobić to nadzienie tylko raz, aby zapomnieć o tradycyjnych naleśnikach z dżemem, słodkim twarożkiem czy czekoladą. Naleśniki z najlepszym kremem budyniowym to pomysł na pyszny deser czy oryginalny obiad. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Dodatkowo można oprószyć je cukrem pudrem i podać ze świeżymi owocami.
SKŁADNIKI
- 500 ml mleka
- 250 g serka mascarpone
- 2 opakowania budyniu
- 3 łyżki cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Odlać 1 szklankę mleka i wymieszać z proszkiem budyniowym.
- Pozostałe mleko przelać do rondelka i zagotować. Wlać mleko z budyniem i podgrzewać, energicznie mieszając, aż budyń zgęstnieje. Rondelek zestawić z ognia i odstawić do ostygnięcia.
- Do budyniu dodać serek mascarpone i zmiksować na gładki krem.
- Podawać z domowymi naleśnikami.