Najlepsze nadzienie do naleśników. Z tym kremem rozpływają się w ustach

najlepsze nadzienie do naleśników
Autor: Shutterstock Z tym nadzieniem naleśniki smakują najlepiej.
łatwy
30 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Naleśniki są pyszne i uniwersalne. Jeżeli lubicie naleśniki ze słodkimi dodatkami, sprawdźcie przepis na obłędny aksamitny krem. Dzięki niemu naleśniki smakują niesamowicie i podbiją niejedno podniebienie. Przepis na słodki krem do naleśników nie jest skomplikowany i robi się go tylko z czterech produktów. Oto sprawdzony przepis na najlepsze nadzienie do domowych naleśników.

Z czego zrobić najlepsze nadzienie do naleśników?

Do przyrządzenia pysznego kremu do domowych naleśników wykorzystuje się proste, niedrogie i łatwo dostępne produkty. Lista obejmuje tylko cztery składniki, które można kupić nawet w małych osiedlowych sklepikach. Co więc należy przygotować, aby zrobić najlepsze nadzienie do naleśników?

Na liście składników znalazły się takie produkty jak:

Zaletą tego kremu jest to, że można wykorzystać do niego budyń w ulubionym smaku. Pysznie smakuje krem z budyniem waniliowym i śmietankowym. Można zrobić go także z budyniem o smaku czekoladowym, bananowym lub krówkowym.

Jak zrobić najlepsze nadzienie do naleśników?

Przepis na pyszne domowe naleśniki po brzegi wypełnione obłędnym kremem nie jest skomplikowany. Przygotowanie kremu nie wymaga długich godzin w kuchni. Pierwszym krokiem jest usmażenie fury delikatnych naleśników, które nadziewa się aksamitnym kremem.

Jak więc zrobić pyszny domowy krem do naleśników?

  • 1. krok – przygotowanie budyniu i odstawienie go do ostygnięcia
  • 2. krok – zmiksowanie budyniu z serkiem mascarpone
  • 3. krok – nadzianie naleśników kremem budyniowym

Jak podawać naleśniki z kremem budyniowym?

Naleśniki wypełnione pysznym kremem będą smakować zawsze i każdemu. Wystarczy zrobić to nadzienie tylko raz, aby zapomnieć o tradycyjnych naleśnikach z dżemem, słodkim twarożkiem czy czekoladą. Naleśniki z najlepszym kremem budyniowym to pomysł na pyszny deser czy oryginalny obiad. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Dodatkowo można oprószyć je cukrem pudrem i podać ze świeżymi owocami.

SKŁADNIKI

  • 500 ml mleka
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 opakowania budyniu
  • 3 łyżki cukru

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Odlać 1 szklankę mleka i wymieszać z proszkiem budyniowym.
  • Pozostałe mleko przelać do rondelka i zagotować. Wlać mleko z budyniem i podgrzewać, energicznie mieszając, aż budyń zgęstnieje. Rondelek zestawić z ognia i odstawić do ostygnięcia.
  • Do budyniu dodać serek mascarpone i zmiksować na gładki krem.
  • Podawać z domowymi naleśnikami.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?
Anna Szulc-Górska
więcej