Polędwica wieprzowa w morelach z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Polędwica wieprzowa w morelach z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Polędwica wieprzowa w morelach z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Polędwica wieprzowa w morelach z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to pyszne danie na sezon letni, kiedy świeżych owoców mamy pod dostatkiem. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 300 kcal.

Składniki

  • 70 g polędwicy wieprzowej

  • 1 morela

  • 1/4łyżeczki miodu

  • 1/3 łyżeczki musztardy Dijon

  • szczypta kminku

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

  • szczypta soli

  • szczypta chilli

  • 1 mały ziemniak

Przygotowanie krok po kroku:

  • Składniki marynaty wymieszać dokładnie, obtoczyć w niej wieprzowinę i wstawić do lodówki na godzinę.

  • Ziemniaka nie obierać, dokładnie umyć, pokroić w łódeczki, przyprawić.

  • Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.

  • Położyć polędwicę na wyłożonej folią aluminiową blasze (nie wylewać marynaty) razem z ziemniakami.

  • Piec mięso 10 min z każdej strony. Ziemniaki piec około 20-30  min.

  • Pozostałą marynatę podgotować przez 3 minuty.

  • Pokroić wieprzowinę na cienkie plastry. Polać ją sosem.

  • Podawać z ziemniakami.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0