Mrożony jogurt malinowy z miodem i płatkami migdałowymi: przepis

Mrożony jogurt malinowy z miodem i płatkami migdałowymi: przepis

Autor Zdjęcia: pixabay.com

Mrożony jogurt z malinami posypany płatkami migdałowymi.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Mrożony jogurt z malinami to orzeźwiający deser, który przypadnie do gustu wielbicielom sezonowych owoców. Podajemy przepis na mrożony jogurt z malinami.

Składniki

  • 10 dag mrożonych malin

  • 10 dag świeżych malin

  • 2 łyżeczki żelatyny

  • 2 łyżeczki syropu z kukurydzy

  • 50 ml jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki cukru

  • łyżeczka miodu

  • płatki migdałowe

Przygotowanie krok po kroku:

  • Zagotować maliny i przetrzeć przez sito na pure.

  • Do ciepłego pure dodać glukozę i żelatynę, chwilę wystudzić, dodać cukier i jogurt, ubić.

  • Przełożyć do miski i wstawić do lodówki na 4 godziny, mieszać co 30 minut.

  • Tuż przed podaniem dodać świeże maliny, płatki migdałowe i polać łyżeczką miodu.