Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem - efektowny i pyszny

Rosół z naleśnikowymi roladkami i natką
Autor: Shutterstock Rosół z naleśnikowymi roladkami i natką
łatwy
30 min
4

Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem to propozycja na zwykłą-niezwykłą zupę. Zwykłą, bo rosół gotujemy absolutnie tradycyjnie. Niezwykłą, bo zamiast makaronu podajemy go z naleśnikami. Takie ślimaczki z ciasta naleśnikowego wyglądają bardzo efektownie. Zaskocz rodzinę niedzielnym rosołem w nowej odsłonie.

SKŁADNIKI

  • 2 l rosołu
  • 8 naleśników
  • pęczek drobnego szczypioru

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ugotować rosół wg ulubionego przepisu. Kilka propozycji na pyszny rosół można znaleźć poniżej.
  • Przygotować naleśniki jak w przepisie: Jak zrobić naleśniki? Przepis na idealne ciasto naleśnikowe.
  • Jeszcze dobrze ciepłe naleśniki zwinąć w roladki, a gdy wystygną pokroić je na 1,5-centymetrowe plastry.
  • Naleśnikowe ślimaczki ułożyć w głębokim talerzu i zalać gorącym rosołem. Posypać obficie posiekanym drobnym szczypiorkiem.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?

Polecamy też:

Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka

Drobiowy rosół kolagenowy: tani zastępnik suplementów

Wietnamski rosół wołowy: sprawdzony przepis

Wegański rosół: rozgrzewający bulion warzywny

Galeria: 12 przepisów na najlepsze rosoły

Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej