Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem

Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Rosół z naleśnikowymi roladkami i natką

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem to propozycja na zwykłą-niezwykłą zupę. Zwykłą, bo rosół gotujemy absolutnie tradycyjnie. Niezwykłą, bo zamiast makaronu podajemy go z naleśnikami. Takie ślimaczki z ciasta naleśnikowego wyglądają bardzo efektownie. Zaskocz rodzinę niedzielnym rosołem w nowej odsłonie.

Składniki

  • 2 l rosołu

  • 8 naleśników

  • pęczek drobnego szczypioru

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ugotować rosół wg ulubionego przepisu. Kilka propozycji na pyszny rosół można znaleźć poniżej.

  • Przygotować naleśniki jak w przepisie: Jak zrobić naleśniki? Przepis na idealne ciasto naleśnikowe.

  • Jeszcze dobrze ciepłe naleśniki zwinąć w roladki, a gdy wystygną pokroić je na 1-1,5-centymetrowe plastry.

  • Naleśnikowe ślimaczki ułożyć w głębokim talerzu i zalać gorącym rosołem. Posypać obficie posiekanym drobnym szczypiorkiem.

Ocena: 2,7